Franču kinokoncerts MISTER MÉLIÈS & GEO SMILE



9.03. / 18.00 Vienības nama koncertzālē
Franču kinokoncerts MISTER MÉLIÈS & GEO SMILE

Kino, maģija vai abi vienlaicīgi?

Uz skatuves viens aiz otra novietoti videoekrāni, kas sniedz dziļuma ilūziju: nav īsti saprotams, uz kura tieši tiek projicēti attēli. Trīs dzīvespriecīgi mūziķi, jokdaris un videomākslinieks aicina skatītājus iepazīt kinoizrādes pioniera Žorža Meljesa (1861-1938) brīnumaino pasauli. Šis ģeniālais kinorežisors bija neparasta un daudzpusīga personība: cilvēks – orķestris, iluzionists, scenārists, producents, ilustrators, mehāniķis un, protams, režisors. Tieši viņš, ienācis filmu industrijā no šovbiznesa un burvju mākslas pasaules, radīja pirmos specefektus kino vēsturē.

Koncerta laikā projicētās desmit īsfilmas rāda optisko ilūziju dekorācijas, izvirzot priekšplānā brīnumainus piedzīvojumus. Kinorežisora Meljesa azarts un atjautība tiek iedzīvināta muzikālajā partitūrā, kas ir kaut kas starp džezu un brīvās mūzikas stilu. Mākslinieki, kas atskaņo videokoncertu, gūst prieku, ceļojot pa naivo, bet krāsaino pasauli.
Žoržam Meljesam noteikti patiktu šī mūsdienīgā lauku ballīte! 

Olivjē Bosts / trombons, Francija
Ēriks Vaņons / saksofons, Francija
Gijoms Grenārs / trompete, Francija
Damjēns Granžs / aktieris un gaismotājs, Francija
Žeroms Lopezs / videomākslinieks, Francija

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās: 1.03.-8.03. no plkst. 16.30-18.30; 9.03. no plkst. 16.00-18.00. Cena: EUR 3.00

Koncertturneju atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Francijas institūts (Parīze), Francijas institūts Latvijā, CNV. Producenti: ARFI (Liona) & Lobster Films. Izrāde tapusi Aviņonas festivālam (2013), ar Adami atbalstu.

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. 65426691