MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2016



Daugavpilī, 4., 11., 18., 25. augustā

Muzikālais augusts Daugavpilī aicina savus skatītājus!
Katru ceturtdienu šī gada vasaras pēdējā mēnesī Daugavpilī skanēs lieliska mūzika. Šoreiz Muzikālā augusta skatītājus iepriecinās mūziķi no Latvijas, Spānijas, Lietuvas, Vācijas, Ukrainas un Krievijas.




4.08.2016
. - Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā Muzikālā augusta koncertu ciklu (18.00) uzsāks DAUGAVPILS AKORDEONISTU ORĶESTRIS (mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova) un izcilais basku zemes akordeonists Gorka HERMOSA (Spānija). Orķestris un virtuozais akordeonists pārsteigs skatītājus ar savu muzikalitāti, spēles oriģinalitāti un īpašo atmosfēru, kas taps koncerta laikā….”. Augusta pirmās ceturtdienas muzikālā vakara turpinājumā (19.30) visdedzīgākās tango melodijas spēlēs grupa „TANGO SIN QUINTO” (Rīga). Tās sastāvā: Jānis Stafeckis (kontrabass), Romāns Vendiņš (klavieres), Raimonds Melderis (vijole), Artūrs Noviks (akordeons), Aija Vītoliņa (vokāls) un Ainis Zavackis (perkusijas). Ieeja brīva.

11.08.2016. – Daugavpils teātrī Muzikālā augusta otrā ceturtdiena aizritēs džeza mūzikas skaņās. Koncertu (17.30) sniegs bigbends „MIRAGE JAZZ ORCHESTRA” (Rīga) kopā ar vienu no spilgtākajām Latvijas solistēm, šarmantās balss īpašnieci Ievu KERĒVICU. Vakara turpinājumā (19.30) koncertu stafeti pārņems Lietuvas džeza orķestris – „THE MAGIC TIME ORCHESTRA” (Viļņa) un solistes: Kristina Jurevičiūte un Auguste Zickute. Kopā ar lietuviešiem muzicēs daugavpilietis Arnolds GRĪNBERTS (klarnete) un Minhenes jauno džeza mūziķu pārstāvis Jans GRĪNBERTS (alta un soprāna saksofons). Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē. Cena - 2 euro.

18.08.2016. – Daugavpils teātrī Muzikālā augusta trešā ceturtdiena iesāksies (17.30) ar Latvijas Nacionālās operas muzikālu Argentīnas tango iestudējumu „Cantando y Amando”, izrādi, kuras veidotāji – operas soliste Ilona BAGELE, mūziķi un radošais sastāvs ir saņēmis Lielo Mūzikas balvu 2012. gadā kategorijā „Gada uzvedums”. Tātad – Milonga. Pjacolla. Bagele. Vakara turpinājumā (19.30) Muzikālā augusta skaistākos mirkļus dāvās Krievijas mūziķi. Koncertu sniegs „St.Petersburg Musette Ensemble” solisti Svetlana STAVICKA un Vladimirs UŠAKOVS (akordeons, klavieres) kopā ar Omskas municipalitātes ansambli „Musette” (Мюзет). Par cik vārds „Musette” ir nosaukumā abām muzikālajām grupām, no tā arī izriet koncerta skanīgais nosaukums „Musette kvadrātā” – veiksmes formula! Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē. Cena - 2 euro.

25.08.2016. – Vienības nama koncertzālē Muzikālā augusta izskaņā (18.00) koncertēs ČERŅIGOVAS FILHARMONIJAS (Ukraina) estrādes mākslinieki. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvātas skaistākās un liriskākās ukraiņu estrādes un tautas dziesmu apdares, kuras ar ritmiskiem un enerģiskiem deju soļiem papildinās filharmonijas dejotāji. Ieeja brīva.

Afiša.

Muzikālo augustu Daugavpilī rīko Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, t.65426691, www.vienibasnams.lv