VPDK “Saime” piedalījās XIV starptautiskajā deju un dziesmu festivālā "Zelta dienas" Bulgārijā



Jūnija nogalē Daugavpils Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime” ar pilsētas Domes atbalstu pārstāvēja Daugavpili un Latviju XIV starptautiskajā deju un dziesmu festivālā "Zelta dienas" Varnā, Bulgārijā.

Festivāla dalībnieku vidū bija dejotāji un dziedātāji no Gruzijas, Rumānijas, Moldovas, Austrijas, Krievijas, Turcijas, Izraēlas, Serbijas, Bulgārijas un Latvijas.  “Saimes” sniegumu skatītāji un festivāla dalībnieki varēja baudīt gan koncertos Varnā, gan 60 kilometru attālajā Vetrino pilsētā.

Dragans Panteliks (Dragan Pantelic), kurš ir “Folklore Festival Association” (FFA) mākslas direktors un horeogrāfs, atzina, ka, tā kā līdz šim brīdim viņam nav izdevies apciemot Latviju, pēc tā, kā iepazinis latviešu dejas raksturu, kustību dinamiku deju kolektīva “Saime” izpildījumā, viņš ar lielāko prieku nākotnē ieplānos braucienu uz mūsu valsti.
 
Izbaudījuši silto zemju valdzinājumu, deju kolektīva “Saime” dalībnieki laimīgi, emociju pārpildīti atgriezās mājās, lai pēc neilgas atpūtas uzsāktu savu jauno, nu jau septiņpadsmito darba sezonu.
 
“Saime” draudzīgi aicina savā pulkā jaunus dalībniekus, lai kopīgi apgūtu gan jaunu deju programmu, gan turpinātu izdejot mīļākās dejas no sava kuplā deju pūra.