Daugavpilī skanēs akordeona mūzika




Šī gada 24.oktobrī Daugavpilī savu skanējumu uzsāks XVI Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls.


Kā jau ierasts – ik pēc diviem gadiem oktobra mēnesī Daugavpils kļūst par akordeona mūzikas galvaspilsētu, kad mūsu pilsētā no dažādām valstīm ierodas gan topošie jaunie akordeona mūzikas mākslinieki, gan arī Latvijā un pasaulē atzīti meistari. Šogad mūsu pilsētā viesosies akordeonisti no Baltkrievijas, Francijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas.

Festivāls norisināsies 3 dienas: no 24. līdz 26.oktobrim. Tā ietvaros jau 11.reizi notiks Valērija Hodukina Starptautiskais jauno akordeonistu konkurss „Daugavpils 2019”, kurā sacentīsies jaunie mākslinieki divās vecuma kategorijās. Konkurss norisināsies 24.un 25.oktobrī, un to vērtēs starptautiska žūrija.

Festivāla laikā būs iespēja apmeklēt arī vairākus koncertus, pedagogi ir aicināti uz metodisko semināru – praktikumu, kā arī piektdien, 25.oktobrī vakaru ieskandinās „Akordeona krodziņš”.

Festivāla atklāšana notiks ceturtdien, 24.oktobrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē. Visas festivāla aktivitātes ir bez ieejas maksas. Festivāla programma atrodama www.kultura.daugavpils.lv, www.daugavpils.lv un www.vienibasnams.lv.

Informējam, ka pasākumi var tikt fotografēti un filmēti Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils Latviešu kultūras centrs, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola un Latvijas akordeonistu asociācija. Atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls Daugavpilī notiek reizi divos gados. Pirmais starptautiskā līmeņa festivāls notika 1989.gada rudenī un uzreiz piesaistīja šī unikālā instrumenta profesionālo izpildītājmākslinieku un klausītāju uzmanību, tāpēc šādu festivālu rīkošana kļuva par tradīciju.

No 1999.gada festivāla ietvaros notiek Jauno izpildītājmākslinieku konkurss divās vecuma kategorijās. Kopš 2011.gada tas nosaukts festivāla pamatlicēja, izcilā pedagoga, diriģenta un aranžētāja Valērija Hodukina vārdā.


Festivāla programma.   Afiša.

Papildu informācija:
Diāna Soldāne
Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes
vecākā pasākumu organizatore
tālr. 65423601, 28378679
e-pasts: diana.soldane@daugavpils.lv