Vienības nama jauktā kora “Daugava” apsveikums Lieldienās



Daugavpils Vienības nama radošie kolektīvi turpina strādāt attālināti – jauktais koris “Daugava” kora vadītāja Jevgeņija Ustinskova vadībā sagatavojis un nofilmējis Lieldienām veltītu apsveikumu – J. Ustinskova kompozīciju “Canita Tuba in Sion”. Ieraksta tapšanā piedalījās: Vienības nama jauktais koris “Daugava”, solisti: Jeļena Borele, Iļja Orlovs, Jevgeņijs Salna, diriģents – Jevgeņijs Ustinskovs. Ieraksts tika veikts Daugavpils dievnamos: Daugavpils Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcā un Daugavpils Vissvētākās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcā.

Video ir skatāms šeit.

Ar šo apsveikumu koris aizsāk savu jubilejas gadu.

Jauktais koris “Daugava” tika dibināts 1956. gadā. Pirmais kolektīva vadītājs bija Staņislavs Broks, no 1996. gada kolektīva mākslinieciskais vadītājs ir Jevgeņijs Ustinskovs, diriģenti – Agate Jermaļonoka un Arturs Saveļjevs. Kora sastāvā ir jaunieši un pieaugušie no Daugavpils mācību iestādēm. Korim ir plašs repertuārs – no renesanses autoru darbiem līdz XXI gadsimta skaņdarbiem.

Kolektīvs aktīvi piedalās dažādos pasākumos un projektos, ir vairāk nekā 30 starptautisko konkursu laureāts, viens no lielākajiem kora sasniegumiem – sudraba un zelta medaļas Pasaules koru olimpiādē Sočos (Krievija).
 
Fotogrāfija no JK “Daugava” arhīva.