Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA” aicina uz 2022. gada radošās sezonas noslēgumu



Daugavpils Universitātes koncertzālē
(Parādes ielā 1)
28. maijā plkst.16.00
Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA”

Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis „LAIMA” aicina uz 2022. gada radošās sezonas noslēgumu. Koncerts notiks 28. maijā (sestdien) plkst. 16.00 Daugavpils Universitātes koncertzālē (Parādes ielā 1). Koncerta viesi - Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” vokālā studija „Pērlītes”, vadītāja Iveta Ustinskova.

Deju virknē “Veltījums” rādīsim dejas, kuras horeogrāfi ir iestudējuši deju ansamblī “Laima”. Izpildīsim ilggadējā vadītāja (1986 – 2016) Elmāra Belinska deju “Kukuleņš”, Latvijas izcilā meistara Alfrēda Spuras deju “Jau mani vad” (tika iestudēja speciāli deju ansambl im “Laima” gatavojoties Kanādas latviešu X dziesmu svētkiem Toronto, 1996), izcilā Kanādas horeogrāfa, kādreizējā “Laimas” ļoti laba drauga – Zigurda Miezīša deju “Saules meitas vedības”, kā arī citu horeogrāfu darbus.

Deju ansamblis “Laima” savā radošajā darbībā, līdzas jauniem deju iestudējumiem, Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku repertuāra dejām, Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” repertuāram, ik pēc desmit gadiem atgriežas arī pie “Laimas” iepriekš iestudētiem koncertuzvedumiem. Arī šoreiz rādīsim šādu darbu – deju uzvedumu ar Raimonda Paula mūziku „Nekur nav tik labi kā mājās”, kas pirmo reizi tika iestudēts 2003. gadā, un to ir izdejojušas vairākas deju ansambļa paaudzes. Šajā – 2022. gada pavasarī aicinām skatītājus un bijušos “Laimas” dejotājus atkal gremdēties sen izjustās un izdejotās emocijās.

Deju ansambļa “Laima” laiks aizsākās 1955. gadā un tas ir nemainīgi saistīts ar Daugavpils Universitāti. Laika gaitā ir mainījies augstākās mācību iestādes nosaukums, kolektīvā dejojuši lieliski dejotāji, tika iestudētas un izdejotas simtiem deju. Pie deju ansambļa “Laima” tapšanas strādājuši un to vadījuši: Genovefa Barkovska, Anna Keiviša, Leonīds Petrovs, Ludis Poselis, Pēteris Vaivods, Vera Kononova, Rita Spalva, Regīna Spalva, Edmunds Nitišs, Renāte Ērmane, Elmārs Belinskis. 1965. gadā Leonīda Petrova vadībā kolektīvs iegūst Goda nosaukumu – Tautas deju ansamblis „Laima”. “Laimas” laiks rit uz priekšu, mijot gadsimtu robežas kolektīva dalībnieki vairo “Laimas” deju spēku, un šķiet tas ir mūžīgs.

Šodien ar kolektīvu strādā Jānis Butkevičs (mākslinieciskais vadītājs), Marita Irbe (vadītāja vietniece), Vitālijs Žilvinskis (koncertmeistars), Irēna Siņavska (tērpu pārzine).

28. maijā koncerta viesi: Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” vokālā studija „Pērlītes”, vadītāja Iveta Ustinskova.

Informācija: www.du.lv, laima@du.lv