[6.06.2022]

Aicinām ģimenes pieteikties saulgriežu meistarklasēm



Biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs” gatavojoties vasaras saulgriežu sagaidīšanai, organizē meistarklašu ciklu ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma. Meistarklases notiks 9., 16. un 21. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 19.00 A.Pumpura skvērā, bet lietus gadījumā Vienības nama Tradīciju mājā.
 
Meistarklasi “Pirts lietas” 9. jūnijā vadīs pirtniece Dzintra Abarone. Tās laikā varēs noskaidrot visu par pirts slotām – kā tās pareizi sasiet, kāda nozīme un efekts ir augiem, kā tos var izmantot. Savukārt instrumentu izgatavošanas meistars Aleksandrs Maijers 16. jūnijā, pašiem darbojoties, iemācīs, kā pagatavot savu niedru stabuli, kad nepieciešams ievākt un kā sagatavot materiālu tās izgatavošanai, bet meistare Lāsma Šembela 21. jūnijā vainagu pīšanas meistarklasē ierādīs, kā dažādos veidos ir iespējams nopīt vainagu, kā arī pastāstīs par vainagu nozīmi mūsu senču dzīvē.

Meistarklašu laikā tiks veikta fotografēšana.

Savukārt 21. jūnijā notiks fotosesija “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…”. Fotosesijā aicinātas piedalīties ģimenes, kuras ir gatavas vizuāli, ar atbilstošu apģērbu atspoguļot vasaras saulgriežu laiku ģimenes lokā. Iegūtās fotogrāfijas tiks ievietotas izstādes veidā Tradīciju mājā un tās logos.

Vietu skaits meistarklasēs un uz fotosesiju ir ierobežots. Pieteikties meistarklasēm un fotosesijai var aizpildot tiešsaistes anketu. Pieteikšanās meistarklasēm noslēdzas vienu dienu pirms plānotā pasākuma, bet uz fotosesiju – 10. jūnijā.

Meistarklases tiek rīkotas projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” ietvaros. Projekta mērķis ir organizēt izzinošu meistarklašu ciklu daudzbērnu ģimenēm, nepilnām ģimenēm un ģimenēm, kurās ir vismaz viens bērns no 5 gadu vecuma, par senču prasmēm, gatavojoties vasaras Saulgriežiem un tos svinot. Meistarklasēs būs iespēja visai ģimenei kopīgi darboties draudzīgā vidē kopā ar citām ģimenēm, iegūt jaunas prasmes un zināšanas, gūt pozitīvas emocijas, kas tālāk arī ar fotogrāfiju palīdzību tiks nodotas plašākai auditorijai.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” (identifikācijas Nr. 2022.LV/ĢDP/117) ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” saturu atbild biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs”.

#ĢimeneiDraudzīgi #SIFAtbalstaĢimenes
 
Papildu informācija:
Baiba Pankjāne
Vienības nama Tradīciju māja
T. 26377313
E-pasts: tradicijumaja@gmail.com