MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ 2022



4.08. plkst. 19.30 – Andreja Pumpura skvērā

SUDDEN LIGHTS

4. augustā plkst. 19.30 Andreja Pumpura skvērā – SUDDEN LIGHTS.
Sudden Lights pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Lipīgas, viegli dejojamas melodijas, dažkārt pa kādai dvēseliski melanholiskai notij, kā arī jaunības degsme raksturo grupas skanējumu. Grupas enerģiskie mūziķi uz skatuves kopā spēlē jau 8 gadus.

Andrejs Reinis ZITMANIS - vokāls, ģitāra, taustiņinstrumenti, klarnete
Kārlis Matīss ZITMANIS - ģitāra, mutes harmonikas, piebalss
Kārlis VĀRTIŅŠ - basģitāra, piebalss
Mārtiņš Matīss ZEMĪTIS - sitaminstrumenti, piebalss

Kopš dibināšanas grupa ir izdevusi 3 albumus – “Priekšpilsētas” (2017), “Vislabāk ir tur, kur manis nav” (2019) un "Miljards vasaru" (2022). Pirmais albums saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” nomināciju kategorijā gada debija. Izdoti arī vairāki singli, kas iekļuvuši radio staciju pastāvīgajās rotācijās, piemēram, “Priekšpilsētas valsis”, “Just fine”, “Negribu piezemēties”, "Laternas", "Pāris neuzņemtu foto" un citi. 2020. gada veiksmīgākais hits “Haosā” tapis sadarbībā ar klausītāju iemīļoto grupu Astro’n’out un topu virsotnēs tas noturējās teju pusgada garumā. Tas saņēma Zelta mikrofonu kā 2020. gada radiohits.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!


Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde VIENĪBAS NAMS, atbalsta DAUGAVPILS PILSĒTAS PAŠVALDĪBA.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes VIENĪBAS NAMS publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.
Informācija: www.vienibasnams.lv, t. 65427552