Ģimenes kino svētdienas



Vienības nams aicina uz Ģimenes kino svētdienām

Sākot ar novembri katru svētdienu plkst. 14.00 daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti Vienības nama kafejnīcā noskatīties dažāda rakstura un satura animācijas filmas un spēlfilmas kopā ar visu ģimeni.

Novembrī būs skatāmas: ...

6.11. Ģimenes spēlfilma “Vētras Puika”

Filmas centrā ir kāda zēna draudzība ar paša izauklētu pamestu pelikāna mazuli. Maikls Kinglijs ir veiksmīgs biznesmenis un laimīgs ģimenes tēvs, kuram atmiņā ataust tēli no bērnības, kura pavadīta tālu no pasaules burzmas okeāna krastā. Viņš stāsta mazmeitai neparastu stāstu par zēnu ar iesauku Vētras Puika un par bāreni palikušu pelikānu – Persivāla kungu. Tas ir stāsts par bīstamiem piedzīvojumiem un pārsteidzošu draudzību, kas ietekmējusi visu viņa dzīvi. Neparasta filma par draudzību, ceļojumiem un aizkustinošām rūpēm par dabu. Ārkārtīgi skaista, dziļi sirsnīga filma.
Filmas garums: 1h 39 min; bez vecuma ierobežojuma.
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=0noj7IEUD1E&t=24s
Biļetes cena 3 eiro.

13.11. Animācijas filma “Gulivera atgriešanās”

Pasaules apceļotājs un piedzīvojumu meklētājs Gulivers saņem vēstuli ar lūgumu atgriezties Liliputijā – pilsētā, kuru viņš izglābis no naidīgās kaimiņzemes flotes. Ierodoties viņš sastopas ar sašutumu, paniku un bezcerību, jo Liliputijas karalis tautai vēstījis, ka atgriezīsies milzis Gulivers, bet tā vietā liliputi sastop pavisam parastu vīru. Karalis ir vīlies un pavēl Guliveru sodīt ar nāvi. Tikmēr pie pilsētas vārtiem ieradusies neuzvaramā kaimiņu armāda.
Filmas garums: 1h 30 min; bez vecuma ierobežojuma.
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=1cqxrHx_05g
Biļetes cena 3 eiro.

20.11. Latvijas spēlfilma “Pilsēta pie upes”

Lai cik necilvēcīga nebūtu vēstures gaita, cilvēkam vienmēr ir iespēja saglabāt cilvēcību. Ansim ir nevainīga profesija – daiļkrāsotājs, un viņš ir pieprasīts pie visām varām, kas nomainās īsā laika posmā pagājušā gadsimta 30. gadu beigās. Patosa pilnos ulmaņlaikus nomaina skarbie komunistu, tad nacistu režīmi... Viņa iecerētā ir ebreju meitene Zisla, taču jaunās sievietes tēvs liek mīlai šķēršļus. Sagadās tā, ka šajā laikā Anša dzīvē uzrodas arī glītā latviete Naiga. Starp trīs varām, kas sabradā Anša pilsētu, divām sievietēm, kas plosa viņa sirdi, iespējama tikai viena izvēle... Režisora Viestura Kairiša filmas scenārijs tapis pēc Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romāna motīviem.
Filmas garums: 1h 58min
Filmas skatīšanās vecuma ierobežojums: 12+
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=y8v4Kl9LRQI
Ieeja ar ielūgumiem.

PĀRCELTS uz 4.12. Ģimenes spēlfilma “POLIJS”

10 gadus vecā Sesila kopā ar savu mammu pārvācas no Parīzes uz laukiem. Laukos meitenei neizdodas atrast sev draugus. Reiz netālu uzstājas ceļojošais cirks, kura galvenā zvaigzne ir ponijs Polijs. Sesila nejauši uzzina, ka cirkā ar poniju slikti apietas, un nolemj jauno draugu glābt! Sesila ar Poliju bēg, bet viņiem pakaļ dzenas satrauktais cirka direktors un noslēpumains svešinieks vārdā Viktors. Jaunajiem draugiem stāv priekšā īsti piedzīvojumi, ar kuriem tikt galā var tikai kopā. Sirsnīga ģimenes filma par draudzību un mīlestību pret dzīvniekiem, kuras pamatā ir bērnu iemīļotas Sesilas Obrijas grāmatas.
Filmas garums: 1h 42 min; bez vecuma ierobežojuma.
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=sl98Jli10Og
Biļetes cena 3 eiro.

Biļetes un ielūgumi – Vienības nama koncertzāles kasē. Kases darba laiks: darba dienās no plkst. 16.30 līdz 18.30 un 1 stundu pirms pasākuma.

Vienības nama pasākumu laikā notiek filmēšana un fotografēšana.


Informācija: www.vienibasnams.lv, tālr. 65427552