LATVIJAS RADIO BIGBENDS UN RŪTIJA FOSTERE (ASV)



2. jūlijā plkst.18.00
Daugavpils teātrī
LATVIJAS RADIO BIGBENDS UN RŪTIJA FOSTERE (ASV)

Trīs “Grammy” balvām nominētā amerikāņu blūza, gospeļa un folkmūzikas dziedātāja Rūtija Fostere (Ruthie Foster) pārsteidz klausītājus ar spēcīgiem koncertiem; mūzikas pazinēji viņas dziedāšanas manieri pielīdzina tādām vokālistēm kā Bonija Raita (Bonnie Raitt) un Areta Franklina (Aretha Franklin).

“Expressive vocalist whose take on Americana includes plenty of soul, blues, and gospel.” (All Music)
“Ekspresīva amerikāņu soula, gospeļa un blūza vokāliste.” (All Music)
“Ruthie Foster – Texas gospel with a worldly touch.”
(NPR Music)
“Rūtija Fostere – Teksasas gospelis ar pasaules elpu.”
(NPR Music)
“Ruthie Foster is way more than just another blueslady – she’s a true gospel diva with an astonishingly powerful voice.”
(Bluesmagazine)
“Rūtija Fostere ir kas vairāk nekā blūza dziedātāja – viņa ir īstena gospeļmūzikas dīva ar neatkārtojamu balsi.” (Bluesmagazine)

Izdevusi septiņus mūzikas albumus, Fostere ir trīskārtēja “Austin Music Awards” balvas ieguvēja kategorijā “Labākais sieviešu vokāls”, četrkārtēja “Blues Music Awards” balvas ieguvēja, kā arī “Living Blues Awards” nominante kategorijā “Labākā māksliniece 2011 ”.

Koncertā kopā ar Latvijas Radio bigbendu būs dzirdami skaņdarbi no tādiem Fosteres mūzikas albumiem kā “The Phenomenal Ruthie Foster”, “Runaway Soul”, “The Truth According to Ruthie Foster” u.c. īpašās “Grammy” un “Emmy” balvām nominētā Džona Bīzlija (John Beasley) aranžijās. Bīzlija muzikālā karjera iestiepjas jau ceturtajā gadu desmitā, un viņa vārds ir plaši zināms gan filmu, TV un mūzikas industrijas pārstāvjiem. Bīzlijs ir bijis pianists tādiem leģendāriem māksliniekiem kā Fredijs Hubards (Freddie Hubbard) un Mailss Deiviss (Miles Davis), kā arī savā mūzikā atspoguļo dažādu paaudžu taustiņinstrumentālistu-korifeju ietekmes, kā piemēram Herbija Henkoka (Herbie Hancock) empātiskās akordu kopas, Monka ritmiskās nianses un Arta Teituma (Art Tatum) sulīgi intuitīvo muzikālo inteliģenci, to visu apvienojot smalkā, personīgā skanējumā.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbends ir spēlējis nozīmīgu lomu un šogad atzīmēja savu 50. dibināšanas gadadienu. Bigbends piedāvā klausītājiem izbaudīt kvalitatīvus džeza mūzikas koncertus un ierakstus, sadarbojoties ar pasaules klases māksliniekiem, to vidū – itāļu vokāliste Roberta Gambarini, džeza vokālists Kurts Elings, bundzinieks Džodžo Maijers, vokālā grupa “New York Voices”, 6 “Grammy” balvu ieguvējs Randy Brecker.

“Latvijas Radio bigbends ir lielisks. Šis bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni!” (Kurt Elling)

Biļetes: www.bilesuparadize.lv un Daugavpils teātra kasē (t. 65426520). Cena: 5.00 euro