MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ - 2017



24. augustā plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
BALTIJAS MUZIKĀLĀ AKADĒMIJA
Krievija, Lietuva, Latvija


24. augustā plkst. 18.00 Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja vērot grandiozu muzikālo projektu – 100 jaunu un talantīgu Krievijas, Lietuvas un Latvijas mūziķu koncertu, kas norisināsies pilsētas Vienības nama koncertzālē.

Vērienīgais muzikālais kopprojekts izskanēs Muzikālā augusta dienās Daugavpilī. Labākie no labākajiem topošajiem mūziķiem – Krievijas, Lietuvas un Latvijas Mūzikas akadēmiju, Konservatoriju un mūzikas vidusskolu studenti apvienoti vienā lieliskā projektā ar nosaukumu „Baltijas Muzikālā akadēmija”. Projektā iesaistīti 100 jaunieši – 50 no kuriem veido simfoniskā orķestra sastāvu un 50 – skanīgu kori un solistu grupu. Koncertā varēs dzirdēt tādas slavenas kompozīcijas kā Ludviga van Bēthovena Fantāzija simfoniskajam orķestrim, korim un klavierēm, klavieru solo - Dmitrijs Judins un Sergeja Rahmaņinova Operas „Aleko” otrais cēliens koncertizpildījumā. Līdzās izcilo komponistu skaņdarbiem izskanēs arī latviešu, lietuviešu un krievu mūsdienu komponistu skaņdarbi.
Latvijas muzikālo daiļradi koncertā pārstāvēs Daugavpils komponista Jevgeņija Ustinskova skaņdarbs „DNP” – orķestrim, korim un solistiem. Soliste Katažina Dudareva (Daugavpils).

Ielūgumus uz koncertu var saņemt Vienības nama koncertzāles kasē no 14.augusta darbadienās, no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30.

Šogad projektam „Muzikālais augusts Daugavpilī” aprit 5 gadi! To rīko: Latviešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – www.vienibasnams.lv, t. 65427552