Aicinām uz „VIĻŅAS SIMFONIJU”!



Svētdien, 15.oktobrī, plkst. 16.00 Vienības nama koncertzālē  (Rīgas ielā 22a) notiks simfoniskās mūzikas pēcpusdiena VIĻŅAS SIMFONIJA.

VI Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2017” izskaņā Daugavpilī ar koncertu viesosies viens no labākajiem Lietuvas jauniešu muzikālajiem kolektīviem – Viļņas Balis Dvarionas desmitgadīgās mūzikas skolas simfoniskais orķestris. Kolektīvs  darbojas kopš 1999.gada, un savā pastāvēšanas laikā ir sniedzis jau vairāk nekā 200 koncertu Lietuvas lielākajās koncertzālēs un ārvalstīs. Orķestra repertuārā ir gan klasiskās, gan mūsdienu mūzikas skaņdarbi, iestudēts mūzikls un balets. Jauno mūziķu radošās darbības pieredzē ir arī koncertprogrammas, kas tapušas sadarbībā ar Lietuvā un citur pasaulē atzītiem operdziedātājiem un diriģentiem.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Modests Barkauskas – viens no vadošajiem jaunajiem diriģentiem Lietuvā, kuru regulāri aicina diriģēt arī nozīmīgākajos Lietuvas orķestros: Lietuvas kamerorķestrī, Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra orķestrī utt.

Koncertā Daugavpilī Viļņas Balis Dvarionas desmitgadīgās mūzikas skolas simfoniskā orķestra izpildījumā skanēs G.F.Hendeļa, Ž.Bizē, L.van Bēthovena, J.Štrausa, E.Balsis, A.Markesa, E.Morrikone, Š.Guno un E.L.Vēbera skaņdarbi.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē. Cena: 2.00-3.00 euro.

Koncerts tiek rīkots VI Mūzikas un mākslu festivāla “Daugavpils ReStArt 2017” ietvaros. Festivālu rīko un atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola, Daugavpils reģiona mākslinieku asociācija, Daugavpils Māla mākslas centrs, „Artilērijas pagrabi”, Latviešu kultūras centrs,  Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Daugavpils kultūras atbalsta biedrība, www.kultura.lv, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valsts SIA "Latvijas Koncerti", Latgales reģiona attīstības aģentūra, Vienības nams, Park Hotel „Latgola”, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, Daugavpils teātris, Latvijas Valsts meži.

Papildus informācija:
www.daugavpilsrestart.lv
www.kultura.daugavpils.lv
www.daugavpils.lv