Koncerts NETVERAMIE SAPŅI



21. decembrī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
RĪGAS SAKSOFONU KVARTETS
Koncerts Ziemassvētku noskaņās
NETVERAMIE SAPŅI

Katrīna KIVLENIECE, soprānsaksofons
Artis SĪMANIS, altsaksofons
Ainars ŠABLOVSKIS, tenorsaksofons
Baiba TILHENA, baritonsaksofons
Savva ZIHS, akordeons

Rīgas Saksofonu kvartets ir kolektīvs ar 25 gadu skatuves pieredzi, tas koncertējis ne vien Latvijā, bet arī vairāk nekā trīsdesmit ārvalstīs, allaž rodot jaunas idejas sadarbībai arī ar citiem savas jomas profesionāļiem. Šajā koncertprogrammā viņu saspēles partneris ir Savva Zihs - viens no spožākajiem jaunās paaudzes akordeonistiem, kas patlaban savu meistarību turpina spodrināt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Vairāku starptautisku konkursu laureāts brīvi jūtas dažādos žanros, jo sevišķi tango, džeza mūzikā, kā arī tautas mūzikā. Un visas šīs šķautnes izgaismotas arī koncertprogrammā „Netveramie sapņi”, kurā iekļauti ne vien skaņdarbi akordeonam solo un opusi saksofonu kvartetam, bet arī kompozīcijas, kas rakstītas tembrāli interesantajai un krāšņajai akordeona un saksofonu kvarteta kopskaņai.

Koncerta programma ir teju kā ceļojums apkārt pasaulei, dažādu žanru kontekstā sastopoties ar amerikāņu, somu, meksikāņu, franču mūziku, arī lappusēm no tango karaļa Astora Pjacollas daiļrades, kā arī īpaši šiem mūziķiem radītu jaundarbu, kura autore ir latviešu liriķe Mārīte Dombrovska. Programmā: Havjērs Alvaress, Mārīte Dombrovska, Filips Geiss, Pedro Ituralde, Silvēns Kasaps, Petri Makkonens, Kārltons Meisijs,  Astors Pjacolla, Žans-Pjērs Solva, Benuā Stasjačiks, Vladimirs Zubitskis

Vienības nama 80 gadu jubilejas svētkos Latviešu kultūras centrs dāvā koncertu daugavpiliešiem un pilsētas viesiem. Ieeja bez maksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, t. 65426691