DAUGAVPILS AKORDEONISTU ORĶESTRIS un bajānistu duets SIB-DUO



8. februārī plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
DAUGAVPILS AKORDEONISTU ORĶESTRIS / diriģente Tatjana Saratova
un bajānistu duets SIB-DUO / Novosibirska

2018. gada 8. februārī Daugavpils akordeonistu orķestrim / diriģente Tatjana Saratova / radusies līdz šim nebijusi iespēja – Vienības namā, Daugavpilī muzicēt kopā ar vienu no pasaulē atzītākajiem bajānistu duetiem – „SiB-duo” no Novosibirskas.

SiB-duo” muzicē divi mūziķi – Aleksandrs Sirotkins (Александр Сироткин) un Andrejs Bitjuckihs (Андрей Битюцких). Duets ir vairāku prestižu starptautisku konkursu laureāts, godalgu „Pasaules kauss” un „Pasaules trofejas” ieguvējs (vienīgie no Krievijas).

Tāpat kā mūzikas instrumenta melnbaltās pogas, arī unikālā dueta dalībnieku raksturi ir pretēji dažādi. Abi kā personības ir atšķirīgi pēc temperamenta un likteņa līnijām, bet abus vieno mērķis un mīlestība uz mūziku ar nosaukumu – bajāns. Talantīgo mūziķu koncerti izceļas ar harizmātisku sniegumu, publikas magnētisku ieskaušanu pozitīvā enerģijā un lieliskām atsauksmēm kā no koncertu klausītājiem, tā arī no citiem amata brāļiem. Mūziķi labprāt sadarbojas ar dažādu sastāvu orķestriem, solistiem un instrumentālistiem, ir snieguši koncertus Krievijā, Vācijā, Itālijā, Austrijā, Čehijā un Ukrainā. Šoreiz ir pienācis laiks izcilos bajānistus klausīties Latvijā.

„SiB duo” koncertu repertuāros tiek iekļauti pasaules un krievu klasikas skaņdarbi, mūsdienu un estrādes mūzika, džeza un tautas melodiju apdares. Tik daudzveidīgs būs arī Latvijas klausītājiem piedāvātais koncerts, turklāt sadarbībā ar starptautisko konkursu laureātu – Daugavpils akordeonistu orķestri, duets apgūs arī latviešu tautas melodijas, kas vēlāk tiks atskaņotas kā muzikāls sveiciens Sibīrijas latviešiem valsts 100-gades pasākumos.
Koncerta mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova.

Projektu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30 līdz plkst. 18.30. Cena: 2.50 euro; skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1.50 euro.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, t. 65426691