„Pienupīte” un „Dzīsmeite” piedalījās XXV starptautiskajā deju festivālā „Folk Przystań” – Gorzów 2018, Polijā



Daugavpils Latviešu kultūras centra bērnu deju kolektīva „Pienupīte” vecākā grupa (vadītāja Inese Zuģicka) un bērnu folkloras kopa „Dzīsmeite” (vadītāja Lūcija Vaivode) no 23. līdz 30. jūnijam piedalījās XXV starptautiskajā deju festivālā „Folk Przystań” – Gorzów 2018, Polijā (XXV Międzynarodowy festiwal tańca „Folk Przystań” – Gorzów 2018).

Mums bija liels gods un lepnums pārstāvēt Daugavpili un mūsu valsti Latviju starptautiskā festivālā Polijā. Festivāls notika jau 25. reizi un pulcēja dalībniekus no 10 dažādām un kultūras ziņā daudzveidīgām pasaules valstīm (Polijas, Latvijas, Rumānijas, Čehijas, Bulgārijas, Ukrainas, Kazahstānas, Indonēzijas, Malaizijas, Kolumbijas). Katru festivāla dienu notika koncerti, kuru laikā BDK „Pienupīte” un  BFK „Dzīsmeite” izdejoja un izdziedāja Latvijai un Latgales reģionam raksturīgas dejas un dziesmas, kā arī aicināja viesus uz kopīgām rotaļdejām. Festivāla ietvaros notika deju konkurss, kurā piedalījās 10 kolektīvi no 9 valstīm, kolektīvu programmas vērtēja starptautiska žūrija. Konkursā piedalījās arī BDK „Pienupīte”.

Konkursa dalībnieki bija sagatavojuši interesantas un daudzveidīgas savai kultūrai raksturīgas deju programmas. BDK „Pienupīte” tajā izdejoja jautru deju programmu, kas vēstīja par puišu un meitu attiecībām Vasaras saulgriežu laikā. Festivāla noslēguma koncertā tika paziņoti rezultāti, kurus ar lielu satraukumu un nepacietību gaidīja visi festivāla dalībnieki un viesi. Liels un neizsakāms prieks valdīja „Pienupītes” un „Dzīsmeites” dalībnieku vidū, kad tika paziņots, ka esam ieguvuši 2. vietu,  kas ir augsts novērtējums starptautiska festivāla ietvaros.
 
Festivāla organizācija bija izcila un piedāvātā programma bija plaša un daudzveidīga, tā dalībnieki ne tikai izdziedāja un izdejoja savas valsts, reģiona tradicionālo dziesmu, deju un rotaļdeju repertuāru, bet arī iepazinās ar citu valstu pārstāvētajiem kolektīviem, viņu tradīcijām, kultūras īpatnībām, tādējādi paplašinot savu redzesloku par kultūru daudzveidību un atšķirībām, papildinot savu repertuāru ar citu tautu tradicionālajām dziesmām un dejām, arī izdzīvojot daudz neaizmirstamu un emocijām piepildītu brīžu, kā arī iegūstot jaunus kontaktus turpmāku kopīgu pasākumu realizēšanai.
 
Paldies visiem, kuri atbalstīja mūsu piedalīšanos šajā brīnišķīgajā festivālā.

Festivāla mājas lapa: https://festiwal.gorzow.pl/en_home.html
Informāciju sagatavoja:
Inese Zuģicka
BDK „Pienupīte” vadītāja