KAUŅAS PILSĒTAS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS



20.09. plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Rīgas ielā 22a
KAUŅAS PILSĒTAS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS
Diriģents: Martynas STAŠKUS

20. septembrī – Vienības nama koncertzālē plkst. 18.00 koncertu sniegs KAUŅAS PILSĒTAS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS.
Diriģents: Martynas STAŠKUS, solisti: Raminta VAICEKAUSKAITE / soprāns, Andrius APŠEGA / baritons.


Kauņas pilsētas Simfoniskais orķestris tika izveidots uz kamerorķestra bāzes, kas darbojas no 1988. gada. Kopš 2000. gada orķestra vadītājs – Algimants Treikauskas, bet galvenais diriģents – Konstantīns Orbelians.

Orķestris ir neatņemama kultūras dzīves daļa kā Kauņā tā arī Lietuvā kopumā. Gadā tas sniedz vairāk nekā 50 koncertus. Orķestris ir sadarbojies gan ar jaunajiem Lietuvas diriģentiem, gan ar klasiskās mūzikas metriem – kā Juozas Domarkas, Martynas Staškus, Vytautas Lukočius, Modestas Barkauskas, Vilmantas Kaliūnas un daudziem ārzemju diriģentiem. Tā koncerti ir notikuši Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Norvēģijā, Itālija, Vācija, Somijā, Šveicē un citās pasaules valstīs.

2015. gadā Kauņas pilsētas Simfoniskais orķestris nosvinēja savu 10 gadu jubileju. Šajā laikā tika īstenoti vairāki nozīmīgi projekti gan klasiskajā mūzikā, gan populārās mūzikas koncertos. Ir spēlēti koncerti kopā ar pasaules leģendārām grupām un māksliniekiem, piemēram, “Scorpions” un “Electric Light Orchestra”, “Smokie”, Bonie Tyler, Chris Norman, Robert Wells un Maggie Reilly. Koncerti notikuši ar izciliem pasaulslaveniem operas solistiem Lynette Tapia (soprāns, ASV), Elīna Garanča (meco-soprāns, Latvija), Džons Osborns (tenors, ASV), Jose Carreras (tenors, Spānija), Lana Gordon; mūziķiem: Aleksandrs Markovs (vijole, ASV - Krievija), Domenico Nordio (vijole, Itālija), Mario Hossen (vijole, Bulgārija); Philipe Graffin (vijole, Francija) un daudziem citiem augstas klases māksliniekiem: Dmitrijs Hvorostovskis (baritons, Krievija), Stefano Secco (tenors, Itālija), Ildar Abdrazakov (bass, Krievija), Dinara Alieva (soprāns, Azerbaidžāna), Aleksandrs Antonenko (tenors, Latvija) u.c.

Ieraksti ar orķestra līdzdalību ir nominēti “Grammy” balvai un Starptautiskajai klasiskās mūzikas balvai. Šogad orķestra Verdi operas “Rigoletto” ieraksts kopā ar Dmitriju Hvorostovski ir nominēts Krievijas Starptautiskajai profesionālās mūzikas balvai BRAVO kā “Klasiskās mūzikas albūms - 2018”.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 3.00 euro. Informācija: Latviešu kultūras centrs, tālr. 65426991, www.vienibasnams.lv

DAUGAVPILS RESTART 2018:
www.daugavpilsrestart.lvwww.daugavpils.lv,   www.kulturadaugavpils.lv