Daugavpilī viesosies Guntars Račs



Šī gada 11.septembrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē dzejas svētku „Dzejas dienas 2019” ietvaros uz dzejas lasījumiem un dziesmām aicina Guntars Račs ar draugiem.

Pasākuma laikā tiks prezentēta latviešu mūzikas izdevēja, producenta, dziesmu autora, mūziķa un dzejnieka Guntara Rača jaunais dzejoļu krājums “Mīlestība ir”. Kā atzīst autors: „Krājumā ir iekļauti pilnīgi jauni dzejoļi par pašu galveno, par mīlestību, par to dievišķo sajūtu, kuru mums ikvienam lemts dzīvē piedzīvot. Tā ir tik liela, ka aptver ne tikai divu cilvēku attiecības, bet arī katra cilvēka attiecības ar saviem bērniem, ar savu valsti, ar saviem draugiem. Galu galā ar savu zemi, savām mājām un sev svarīgajām lietām.”

Jaunajā krājumā iekļauti vairāk nekā 100 jauni dzejoļi, kā arī vairāku pazīstamu dziesmu vārdi, kuri radīti laikā no 2015. līdz 2019. gadam. Krājumam kā papildus pievienotā vērtība ir CD ar 15 dziesmām, kuras īpaši šim izdevumam akustiskajās versijās ieskaņojuši Zigfrīds Muktupāvels, Ivo Fomins, Intars Busulis, Tomass Kleins, Katrīna Bindere, Jānis Narkevics, Renārs Veličko un pats Guntars Račs. Albums ir pieejams tikai komplektā ar grāmatu. Kā norāda G. Račs: „Šī albuma kopējā noskaņa palīdzēs jums noskaņoties uz pareizā, romantiskā viļņa, kurš caurstrāvo  visu jauno grāmatu.”
 
Pasākuma laikā klausītāji tiks iepazīstināt gan ar jauno grāmatu “Mīlestība ir”, kā arī būs personalizēti dzejas lasījumi no G. Rača šobrīd pazīstamākās grāmatas “365”, kas tapusi 2017. gadā, katru dienu radot vienu dzejoli. Tāpēc tie  katrs ir ar savu unikālo datumu.

Kopā ar autoru klausītājus priecēs arī viņa uzticamie draugi no grupas “bet bet” Uģis Tirzītis (ģitāra) un Andris Alviķis (bass), kā arī jaunā un daudzsološā dziedātāja Kristena Cīrule un Latviešu kultūras centra bērnu vokālā studija “Pērlītes” (vadītāja Iveta Ustinskova).

Pasākumu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, sadarbībā ar Latviešu kultūras centru. Ieeja pasākumā bez maksas.

Visa „Dzejas dienu 2019” programma atrodama Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes mājas lapā www.kultura.daugavpils.lv

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.
Papildus informācija:
Vita Viļevko
Daugavpils pilsētas domes
Kultūras pārvalde
t.: 20613225
www.kultura.daugavpils.lv