Vokālās grupas CANTORÍA koncerts



22.11. plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Vokālā grupa CANTORÍA

CANTORÍA (Spānija) ir vokālais ansamblis, kas specializējas Ibērijas Zelta laikmeta vokālās polifonijas repertuāros. Jauneklīga enerģija un tuvs kontakts ar publiku ir kļuvušas par šī ansambļa raksturīgajām iezīmēm, māksliniekiem veidojot ievērojamu nacionālo un starptautisko karjeru. Plašāka informācija par ansambli: www.cantoriamusic.com

Inés Alonso, soprāns
Samuel Tapia, kontrtenors
Jorge Losana, tenors, ansambļa vadītājs
Valentín Miralles, bass

CANTORÍA par programmu “Lenguas malas”:
“Iekāre, kaisle un grēku sadegšana. Mīlnieku sirdis kvēlo gluži kā elles liesmas, bet jaunava iekāro jaunekli un vienlaikus nes pasaulē dievišķo izpirkšanu.

Ibērijas Vidusjūras māksla ir pilna ar kontrastiem starp kaisli un ziedošanos. Programma “Lenguas malas” ir kā muzikāls pētījums par cilvēku dzīvi, kuri ar savu ikdienu ir veidojuši mūsu kultūru. Mēs vēlamies parādīt, kā miesīgas iekāres un reliģioza padevība saplūst un meistarīgi izpaužas 15. un 16. gadsimta polifonajā repertuārā.

Mūzika un literārie teksti ir cieši saistīti ar populāro kultūru, izmeklētu izsmalcinātību un reliģiskajām tradīcijām. Mēs rādīsim jaunavu, ragnešu, svēto un dēmonu teātri. Mēs centīsimies mūsdienu klausītājos atdzīvināt iespaidus, kā šie stāsti un alegorijas ietekmēja to laiku cilvēku dzīves.”

Koncertu rīko: Rīgas Senās Mūzikas centrs sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru.

Informējam, ka Latviešu kultūras centra rīkoto pasākumu laikā tiek veikta fotografēšana un video filmēšana ar nolūku atspoguļot pasākuma norisi plašsaziņas līdzekļos un sociālajos tīklos internetā. Fiksēto foto un video materiālu pārzinis – Latviešu kultūras centrs, Rīgas ielā 22a, Daugavpils, LV-5401.

Ieeja koncertā bez maksas

Informācija: www.vienibasnams.lv,  tālrunis: 65426691