IX MŪZIKAS UN MĀKSLAS FESTIVĀLS Daugavpils ReStArt 2020



25.09. plkst.18.00
Kultūras pils Lielajā zālē, Smilšu ielā 92
Etnomūzikas grupa TAUTUMEITAS


Grupa “Tautumeitas” izveidojās 2015.gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie “Tautumeitām”, līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu.

Grupas “Tautumeitas” debijas albums ar nosaukumu “Tautumeitas” ir ieguvis Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums. Grupa veiksmīgi koncertē ne tikai Latvijā, bet ir viesojusies arī tādās valstīs kā Ķīna, Krievija, Šveice, Vācija, Japāna.

Šobrīd grupa strādā pie jauna albuma.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30 – 18.30. Cena 7.00 euro (koncerta dienā biļetes varēs iegādāties Kultūras pilī no plkst.16.30)

Informējam, ka IX Mūzikas un mākslas festivāla “Daugavpils ReStArt 2020” pasākumi tiek fotografēti un filmēti Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

Informācija: www.daugavpilsrestart.lv, www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv