IX MŪZIKAS UN MĀKSLAS FESTIVĀLS Daugavpils ReStArt 2020



21.10. plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē, Rīgas ielā 22a
Silvēns RIFLĒ ar programmu TRUBADŪRI
(Francija-Somija)

Silvēns RIFLĒ / Sylvain Rifflet (saksofons, klarnete, Shruti-Box)
Verners POHJOLA / Verneri Pohjola (trompete)
Sandrīne MARŠETI / Sandrine Marchetti (taustiņinstrumenti)
Benžamēns FLAMĀNS / Benjamin Flament (perkusijas)

Saksofonists, flautists un komponists Silvēns Riflē jau daudzu gadu garumā sevi apliecinājis kā viens no mūsdienu franču džeza spilgtākajiem pārstāvjiem.

Programma “Trubadūri” iezīmē jaunu posmu viņa ceļā. Tā veltīta pirmajiem dziesminiekiem, kas slavinājuši mīlestību, tā ir modālā džeza, viduslaiku profānās mūzikas un repetitīvās mūzikas apvienojums.

Jaunajā piedzīvojumā Riflē pavada somu trompetists Verners Pohjola, ziemeļu džeza skatuves spilgta personība, ar kuru saksofonists sadarbojies jau iepriekš. Par somu trompetistu Riflē izteicies sekojoši: “Man patīk ne tikai viņa unikāls skanējums, bet arī spēja būt vienlaicīgi liriskam un melodiskam, cik asam, neparedzamam un radikālam. Verners ir liels improvizētājs, un mūsu abu radīto skaņu simbioze ir reta brālība, kurā es vēlos dalīties ar klausītāju”. Jaunajā kvartetā iesaistīti vēl divi spilgti mūziķi: perkusionists Benžamēns Flamāns, ar kuru Riflē sadarbojas ilgstoši, un pianiste Sandrīne Maršeti, kas spēlē harmoniju. Viņai, savukārt, tā ir pirmā sadarbība ar saksofonistu. Fascinējošā franču-somu kvarteta pirmo turneju Baltijas valstīs piedāvā aģentūra Vapaat äänet un tās producents Šarls Žils, kā arī Francijas institūts Latvijā. (skatīties)

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30 – 18.30, cena 5.00 euro

Koncertu rīko Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā. Atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Informējam, ka IX Mūzikas un mākslas festivāla “Daugavpils ReStArt 2020” pasākumi tiek fotografēti un filmēti Kultūras pārvaldes publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.