BALTIC JAZZ TRIO



17.10. plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Rīgas ielā 22a
BALTIC JAZZ TRIO

Daiņus PULAUSKS / klavieres / Lietuva
Toivo UNTS / kontrabass / Igaunija
Māris BRIEŽKALNS / sitamie instrumenti / Latvija

VII Mūzikas un mākslas festivāls “Daugavpils ReStArt 2018” aicina uz vienu no izcilākajiem džeza mūzikas koncertiem, kurā izskanēs albuma “Centenary” džeza kompozīcijas.

…Iespējams, ka šis ir ne tikai viens no ļoti retajiem, bet arī smalkākais Baltijas valstu simtgadei par godu radītais visu trīs šā reģiona valstu mākslinieku kopdarbs. Daiņus Pulausks, Māris Briežkalns un Toivo Unts ir lieliski džeza bruņinieki ar pamatīgu pieredzi, kuri ir pilnībā tiesīgi pārstāvēt attiecīgi Lietuvas, Latvijas un Igaunijas džeza skatuvi, kā tas arī noticis “Baltic Jazz Trio” nu jau otrajā albumā “Centenary”.

Turklāt šajā diskā pārstāvēti ne tikai visu trīs valstu izpildītāji. Paralēli pāris paša Pulauska skaņdarbiem albumā atrodami arī visu trīs valstu leģendāru komponistu darbi. No Lietuvas mūzikas izvēlēti pāris Mikaloja Konstantīna Čurļoņa skaņdarbu, no Latvijas arhīviem atlasīta pa vienai Pētera Vaska un Raimonda Paula kompozīcijai, bet no Igaunijas muzikālā mantojuma albumā iekļauts pa vienam Arvo Perta un Olava Ehalas darinājumam. Jau pati skaņdarbu atlase liecina par izsmalcinātas noskaņas meklējumiem un lielu pietāti pret Baltijā radīto mūziku… (Kaspars Zaviļeiskis, mūzikas žurnālists, pilns raksts: http://www.delfi.lv/kultura/news/music/smalkas-noskanas-dzezs-baltic-jazz-trio-albuma-centenary-recenzija.d?id=50205595).

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 3.00 euro. Informācija: Latviešu kultūras centrs, tālr. 65426991, www.vienibasnams.lv


DAUGAVPILS RESTART 2018:
www.daugavpilsrestart.lvwww.daugavpils.lv,   www.kulturadaugavpils.lv