Operas “Spēlēju, dancoju” pasaules pirmizrādes tiešraide no LNOB



26. septembrī
Vienības nama koncertzālē
plkst. 19.00
operas “Spēlēju, dancoju” pasaules pirmizrādes tiešraide no LNOB

Imanta Kalniņa opera “Spēlēju, dancoju” ar Imanta Ziedoņa libretu. Muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents Andris Veismanis, režisore Laura Groza-Ķibere, scenogrāfs Miķelis Fišers, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, dramaturgs Evarts Melnalksnis, kustību režisors Rūdolfs Gediņš, video mākslinieks un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš. Tota lomā – Andris Ludvigs, Raimonds Bramanis vai Juris Jope, Leldes tēlu atveidos Marlēna Keine, Jūlija Vasiļjeva vai Viktorija Pakalniece, Trejgalvja lomā – Jānis Apeinis vai Armands Siliņš.

“Kā toreiz, tā šodien gan Rainis, gan Ziedonis ar šo darbu jautā: kurā –  gaismas vai tumsas –  pusē tu, cilvēk, esi? Kurā pusē tu būsi, kad tev būs jāizvēlas?” (Imants Kalniņš).

1977. gadā radīto komponista Imanta Kalniņa un libreta autora Imanta Ziedoņa operu, kas tapusi pēc Raiņa lugas “Spēlēju, dancoju” (1916) motīviem, radošā komanda interpretēs mūsdienu Latvijas vidē un sabiedrībā. “Spēlēju, dancoju” galvenais varonis ir spēlmanis Tots, kurš dodas pazemes valstībā, lai virszemē vestu atpakaļ līgavu Leldi, kuras trīs asins lāses kāzās laupījis Kungs. Jauniestudējuma darbība risināsies Rīgas pilī 2013. gada 20. jūnijā – vasaras saulgriežos – ēku piemeklējušā ugunsgrēka un vēlāko pils atjaunošanas darbu laikā.

“Spēlēju, dancoju” jauniestudējums iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā.

Iespēju piedzīvot jauniestudējuma pirmizrādes sajūtu arī skatītājiem reģionos piedāvā Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC). Tiešraidi piedāvā Latviešu kultūras centrs (www.vienibasnams.lv), atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 1.50 euro.

Vairāk informācijas par operu: www.opera.lv