DAUGAVPILS LATVIEŠU KULTŪRAS CENTRA MUZIKĀLIE PROJEKTI



Latviešu kultūras centrs un TV kanāls LRT + piedāvā aizraujošu ceļojumu pa festivāla  “Muzikālais augusts Daugavpilī” koncertu lappusēm:
 
18. jūlijā (sestdien) plkst. 12.30 / 18.30
SUBTILU-Z (Viļņa)

 
“Subtilu-Z” – kameransamblis, kura sastāvā ir četri profesionāli mūziķi no Lietuvas galvaspilsētas – Viļņas. Izceļas ar savu unikālo sastāvu un interpretējošu mūzikas stilu, kas tiek izpildīts atraktīvā, netradicionālā veidā. Divi akordeoni (Povilas Velykis, Dmitrijs Mihailovs), perkusijas (Vytautas Švažas) un lietuviešu pūšamais instruments - tenora birbine (Laurynas Vaitkus). Mūziķi ir koncertējuši Itālijā, Norvēģijā, Latvijā, Krievijā, Baltkrievijā, Igaunijā, Polijā un Vācijā. Grupa ir izdevusi CD albumus – „Pradžia” (2009), „Strong Insertion” (2011), „Mėlynom gatvelėm” (2013) u.c.

19. jūlijā (svētdien) plkst. 12.30 / 18.30
Starptautisko estrādes solistu koncerts PASAULES BALSIS
 
Dažādu valstu jaunie estrādes solisti izpildīs savu valstu un pasaules hītus. Koncertā Somiju pārstāvēs Viktorio Angelovs, Poliju – Michal Kaczmarek, Lietuvu – Vaiva Adomaitite, Kazahstānu – Alibeks Aļmadijevs, Krieviju – Oksana Simon, Baltkrieviju – Grigorijs Laviš un Nadežda Ivanova, Latviju – Dainis Skutelis un daugavpiliete - Lidija Breska. 

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv