LATVIJAS EKSPRESIS SIMTGADEI



Daugavpils dzelzceļa stacijas laukumā
26.maijā plkst.18.00
LATVIJAS EKSPRESIS SIMTGADEI

Daugavpilī piestās Latvijas ekspresis simtgadei

Šī gada 26.maijā plkst. 18:00 Daugavpils stacijā ieradīsies Latvijas ekspresis simtgadei, kura dalībnieki kopā ar Daugavpils mākslinieciskajiem kolektīviem Stacijas laukumā sniegs koncertu.

Latvijas ekspresis simtgadei ir speciāls XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem un Latvijas simtgadei veltīts vilciena reiss, kurā no 26. līdz 28.maijam dosies vairāk nekā 180 pasažieri – dziedātāji un dejotāji. Tie ir kori BALSIS, Monēta un Rīga, deju ansambļi Ačkups, Auda, Dardedze, kas trīs dienu laikā, piestājot 12 Latvijas vietās, dzelzceļa stacijas laukumos kopā ar vietējiem māksliniekiem sniegs unikālus bezmaksas koncertus. Daugavpilī kopā ar ekspreša dalībniekiem koncertā piedalīsies profesionālais pūšamo instrumentu orķestris Daugava (diriģents Arnolds Grīnberts), sieviešu koris Rūta (diriģente Maruta Veļičko), folkloras kopa Svātra (vadītāja Sarmīte Teivāne) un deju ansamblis Laima (vadītājs Jānis Butkevičs).

Dzelzceļš vēsturiski ir vienojis dažādos novadus un to cilvēkus. Tieši pa dzelzceļu dziedātāji un dejotāji krāšņos, izrakstītos tautas tērpos no visas Latvijas devās ceļā un saplūda Rīgā, lai karstajās vasaras dienās vienotos kopīgā dziesmā un dejā, kas vēl šodien kā tradīcija simbolizē tautas saknes, vienotību un spēku. Vilciens savu maršrutu sāks Latgalē – Indras stacijā, bet vērienīgais noslēgums sagaidāms Valkā/Valgā, kur muzikālā uzvedumā tiks akcentēta Valkas 1917. gada notikumu izšķirošā nozīme Latvijas valsts izveidē. Ikviens aicināts stacijā sagaidīt māksliniekus un kopīgi uzsākt valsts simtgades svinības.

Papildus informācija par koncertu Daugavpilī:
Vita Viļevko
Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde
t.: 20613225

Papildus informācija par Latvijas simtgades ekspresi:
www.balsis.lv