Tautas mūzikas koncerts “Dziesma pavasarim”



7. martā plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Tautas mūzikas koncerts
“Dziesma pavasarim”

Latviešu kultūras centra tautas mūzikas ansamblis “Rakari” un visiem pazīstamais solists Dainis Skutelis, kā arī Jēkabpils Tautas nama kapela “Kreicburgas ziķeri” aicina sagaidīt pavasari ar skaistām un sirdij tuvām dziesmām koncertā “Dziesma pavasarim”.

Tautas mūzikas ansamblis “Rakari” izveidojās 1984.gadā Daugavpilī, sākotnēji pulcējot 9 mūzikas vidusskolas audzēkņus, tobrīd jauna, talantīga mūziķa, nākamā kordiriģenta un komponista Jura Vaivoda vadībā. Kopš 1985. gada kolektīva vadītājs ir Ēvalds Daugulis. Ansambļa instrumenti ir akordeons, flauta, oboja, klarnete, trompete, saksofons, vijoles, sitaminstrumenti, kontrabass. Viens no galvenajiem instrumentiem – cilvēka balss.

Dainis Skutelis ar dziedāšanu ir saistīts jau kopš agras bērnības, jo viņa tēvs ir mūzikas skolotājs. Kāzās un ballītēs viņš muzicējis jau kopš 12 gadu vecuma. 2008. gadā Dainis Skutelis kļuva plašāk pazīstams pēc uzvaras LNT šovā Latvijas zelta talanti, kurā tika pieteikts kā celtnieks ar apbrīnojamu balsi un izcīnīja pelnītu uzvaru. Kopš uzvaras šovā Skutelis ir mērķtiecīgi virzījies pa muzikālās karjeras kāpnēm un tagad darbojas kā solists operā. Mūziķis tāpat ir ieguvis balvu kā labākais baltkrievu dziesmas izpildītājs Vitebskas Starptautiskajā mūzikas festivālā „Славянский базар”.

Lauku kapela "Kreicburgas ziķeri" muzicē kopš 1986. gada un ir neatņemama Jēkabpils pilsētas kultūras dzīves daļa. Kapelas dalībnieki: vadītājs Aivars Pugačs (akordeons, vokāls), Gunārs Nažinskis (vijole), Harijs Zdanovskis (sitamie instrumenti, trompete, vokāls), Aigars Godiņš (ģitāra, vokāls).

Vienmēr dzīvespriecīgie kapelas muzikanti savus klausītājus priecē ar latviešu tautas dziesmu apdarēm, latvju danču mūziku, ziņģēm, A.Godiņa oriģināldziesmām un citu tautu dziesmu un apdarēm.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Ēvalds Daugulis.

Ieeja koncertā bez maksas.