GADSIMTU MŪZIKA – DAUGAVPILS 2019



2019. gada 21. jūlijā
Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē (18. novembra ielā 66)

GADSIMTU MŪZIKA – DAUGAVPILS 2019
(Senās mūzikas festivāls)

Plkst. 16.30 – DIALOGOS
Viduslaiku mūzika Vidusjūras reģionā

Par programmu:
Dialogam ir divas nozīmes; pirmā attiecas uz kultūru attiecībām starp dažādām civilizācijām, kas dzīvoja ap Vidusjūru. No otras puses, dialogs ir kā saruna starp abiem ELOQVENTIA mūziķiem un viņu instrumentiem - dažādām viduslaiku periodam raksturīgām blokflautām un perkusijām.
Grupas vadītājs Alejandro Villar saka: “Programma “DIALOGOS” piedāvās klausītājiem izbaudīt mūziku, kas viduslaikos skanēja ap Vidusjūru - sākot no Spānijas, Francijas un Itālijas, turpinot ar Ziemeļāfriku, un visbeidzot sasniedzot Osmaņu impērijas tālākās zemes. Mēs spēlēsim franču estampijas, itāļu istampites (viduslaiku dejas), kā arī Andalusas un tradicionālo Sefardu mūziku.”

Par mūziķiem:
Viduslaiku mūzikas ansamblis ELOQVENTIA (Spānija) savu nosaukumu aizguvis no 14. gs. sākumā Dantes sarakstītā darba "De vulgari eloqventia", kas cieši saistīts ar viduslaiku mūziku un trubadūru dzeju. Līdz ar piedalīšanos Hihonas senās mūzikas festivālā "Festival de Música Antigua de Gijón" ansamblim bijuši neskaitāmi koncerti Spānijā un citviet Eiropā, vairākkārt gūstot atzinību kā labākais viduslaiku mūzikas ansamblis.

Alejandro Villar / blokflautas (soprāna, alta un tenora blokflautas, dubultā flauta, viduslaiku bambusa flauta, gemshorn)
David Mayoral / perkusijas (tamburīns, darbucas, doira, pandero, tamburellos, zvaniņi, dulčimers, zvani)

Rīko: Daugavpils Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Rīgas Senās mūzikas centru.
Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles draudze


Informācija: www.vienibasnams.lv, www.earlymusic.lv,  tālr. 65426691