[22.06.2022]

Izstādes “Kopā vasaras saulgriežos” atklāšana



30. jūnijā plkst. 18.00 Vienības nama Tradīciju mājā notiks fotoizstādes “Kopā vasaras saulgriežos” atklāšana, kurā būs skatāmas fotosesijas un meistarklašu laikā iegūtās labākās fotogrāfijas, kas ataino ģimeņu kopā būšanu gatavojoties vasaras saulgriežiem.

Fotogrāfijas iegūtas meistarklašu un fotosesijas laikā, kur ģimenes piedalījās, lai kopīgi uzzinātu par pirts slotu siešanas meistarstiķiem, skrubju gatavošanu, niedru stabuļu darināšanu un dažādajām vainagu pīšanas tehnikām. Lielā atsaucība dalībnieku vidū pierāda, ka senču prasmes un kopīga darbošanās ģimenes lokā aizvien ir aktuāla un nepieciešama!

Izstāde būs skatāma līdz 30. jūlijam.

Meistarklases tika rīkotas projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” ietvaros. Projekta mērķis ir organizēt izzinošu meistarklašu ciklu daudzbērnu ģimenēm, nepilnām ģimenēm un ģimenēm, kurās ir vismaz viens bērns no 5 gadu vecuma, par senču prasmēm, gatavojoties vasaras Saulgriežiem un tos svinot. Meistarklasēs bija iespēja visai ģimenei kopīgi darboties draudzīgā vidē kopā ar citām ģimenēm, iegūt jaunas prasmes un zināšanas, gūt pozitīvas emocijas, kas tālāk ar fotogrāfiju palīdzību tiks nodotas plašākai auditorijai.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” (identifikācijas Nr.2022.LV/ĢDP/117) ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” saturu atbild biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs”.

#ĢimeneiDraudzīgi #SIFAtbalstaĢimenes

Papildu informācija:
Baiba Pankjāne
Vienības nama Tradīciju māja
T.26377313
E-pasts: tradicijumaja@gmail.com