JAUNIEŠU KORIS „KAMĒR…”



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē,
17. novembrī plkst. 17.00
Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienā
JAUNIEŠU KORIS „KAMĒR…”
Diriģents Jānis Liepiņš

Jauneklīga degsme apvienojumā ar augsti attīstītām vokālajām prasmēm un juteklisku muzikalitāti šodien raksturo jauniešu kori Kamēr..., ko 1990. gadā dibināja un līdz 2012. gada jūlijam vadīja diriģents Māris Sirmais. Kopš 2006. gada kora otrais diriģents un šī brīža mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Jānis Liepiņš, bet vokālie pedagogi jau daudzus gadus ir Aina Bajāre un Ansis Sauka.

Spožākos panākumus Kamēr... guvis 1999. gadā Maktoberdorfas kamerkoru konkursā Vācijā, 2004. gadā iegūta uzvara Eiropas Grand Prix konkursā Gorīcijā, Itālijā, kā arī 2006. gadā izcīnītas trīs čempionu godalgas un zelta medaļas Pasaules koru olimpiādē Ksjamenā, Ķīnā.

Kamēr... divas reizes ieguvis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – Lielo mūzikas balvu (2000., 2005.), koris ir arī Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku (1998., 2003. un 2008. gadā) koru karu jeb nacionālā koru konkursa laureāts.

Latvijā un citās pasaules valstīs koris ir pazīstams ar dažādu žanru koncertprogrammām: „Pasaules Saules dziesmas”, „Mēness dziesmas”, Līgas Celmas oratorija „Jersikas derība”, „Mīlas madrigāli”, ar komponista Ērika Ešenvalda un dzejnieka Kārļa Vērdiņa skatuvisko uzvedumu „Ziemassvētku leģenda” u.c.

Programmā, kas izskanēs 17. novembrī Vienības nama koncertzālē ir apkopota gan mūzika no kora pēdējo gadu realizētajiem muzikālajiem projektiem, gan izvēlēti tematiski, skaisti patriotiski darbi īpaši Valsts svētku atzīmēšanai.

Ieeja bezmaksas.

Tiksimies Vienības namā!

Koncertu rīko: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru.

Informācija:Latviešu kultūras centrs - 65426691, www.vienibasnams.lv