SVĀTRA SPĪĶEROS



2013. gada 14. septembrī Rīgā, Spīķeru kvartālā un jaunajā promenādē pie Daugavas notiks vērienīgs pasākums „Lauki ienāk pilsētā”. Pasākuma vadmotīvs – Latvijā audzis, Latvijā ražots un pārstrādāts Latvijas produkts.

Pasākums tiek rīkots, lai radītu interesi par dzīvi un darbu laukos, lauksaimniecības un lauku attīstības iespējām, to daudzveidību, tradicionālu un netradicionālu saimniekošanu un efektīvu resursu izmantošanu, atklātu lauksaimniecības nozaru daudzveidīgās iespējas, ieinteresētu par kvalitatīvu dzīves telpu laukos, informētu par mūsdienu zinātnes un tehnoloģiju sasniegumiem zemkopības un lauku attīstības nozarēs, iesaistītu apmeklētājus aktivitātēs.

Pasākuma ietvaros tiks organizēta arī „Govju parāde”- govju skaistumkonkurss. Demonstrējuma mērķis ir parādīt, kādas piena šķirņu un to krustojumu govis ir Latvijas lauku saimniecībās.

Katru stundu uz lielās svētku skatuves notiks nozaru dižošanās, kuru kuplinās dažādi mākslinieki no visas Latvijas.  Lopkopības dižošanās stundā, laika posmā no 15.00 līdz 16.00, pasākumu ar savu priekšnesumu bagātinās Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra”.

Pasākums apmeklētājiem bez maksas. Vairāk informācijas www.laukiienakpilseta.lv.