JĀŅUDZIESMAS SKANĒS VITEBSKĀ



2012. gada 7. Jūlijā, Vitebskā, Daugavas krastos, baltkrievu tautas svētkos „Kupaļje” skanēs jāņudziesmas Daugavpils Latviešu kultūras centra radošo kolektīvu izpildījumā. Latgales tautasdziesmu un deju tradicionālo mantojumu rādīs folkloras dziesmu un deju kopa „Svātra”, bet estrādes ritmu aranžētā gaisotnē dziesmas izdziedās vokālā studija „Pērlītes” kopā ar profesionālā pūšamo instrumentu orķestra „Daugava” mūziķu grupu

Baltkrievu tautas svētki „Kupaļje” svinami no 6. uz 7. jūliju, un tie ir ļoti līdzīgi mūsu Līgo svētkiem. Tāpat kā mūsu senči, arī baltkrievi, svētkiem sāka gatavoties ar zāļu vākšanu un vainagu pīšanu, dzīvs arī nostāsts par papardes zieda meklēšanu, tiek dedzināti ugunskuri un sagaidīts saullēkts.

Tautas svētki „Kupaļje” notiek Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbības veicināšana” (LLB-1-072) ietvaros. EKPI finansējums EUR 267 106.68 (Ls 187 723.64).

Svētkus rīko Vitebskas Valsts iestāde „Kultūras centrs - Vitebska” sadarbībā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru.

Par šīs publikācijas saturu ir atbildīgs Latviešu kultūras centrs un tā nekādā veidā nevar tikt izmantota, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Maskaļova, LKC vadītājas vietniece kultūras jomā, projekta vadītāja
e-pasts: vnams@apollo.lv  tālr: +371 654 26691, www.vienibasnams.lv