VIII MŪZIKAS UN MĀKSLAS FESTIVĀLS Daugavpils ReStArt 2019




27.09.     plkst. 18.00 – Vienības nama koncertzālē, Rīgas ielā 22a
Daugavpils mūziķi, profesionālais pūšamo instrumentu orķestris DAUGAVA,
DAUGAVPILS SINFONIETTA programmā
TANGO (Stroks. Pjacolla. Gardels)

Daugavpils Kamerorķestris kā pilsētas stīgu orķestris uzsāka savu darbu diriģenta, Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktora Aivara Broka vadībā 2007.gada 27.septembrī ar koncertu Daugavpils Latviešu Kultūras centra Lielajā zālē. Orķestra bāzi izveidoja 1925.gadā dibinātais Latgales Tautas konservatorijas (pašlaik Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas) kamerorķestris.
 
2017.gadā stīgu grupai pievienojās pūtēju grupa, kā rezultātā orķestris kļuva lielāks un varošāks; līdz ar to mainījās arī orķestra nosaukums; tas kļuva par orķestri DAUGAVPILS SINFONIETTA.

2019.gada 27.septembrī orķestris kā Daugavpils pilsētas orķestris svin savu 12 gadu dzimšanas dienu, un kopā ar Daugavpils profesionālo pūšamo instrumentu orķestri DAUGAVA un Daugavpils mūziķiem – solistiem piedāvā koncertprogrammu TANGO (STROKS. PJACOLLA. GARDELS).

Koncerts ir veltīts mūsu slavenajam novadniekam Oskaram STROKAM, bet līdz ar viņu arī vēl diviem slaveniem tango meistariem – Astoram PJACOLLAM  un Karlosam GARDELAM. Koncertā skanēs vēl arī citu komponistu tango, kā arī līdzīga stila skaņdarbi, kuru autori ir Žoržs BIZĒ, Herardo RODRIGESS, Anhels VILLOLDO, Konsuela VELASKĒZA, Kreigs ARMSTRONGS.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30–18.30. Cena 3.00 euro

Informācija:
www.daugavpilsrestart.lv
www.daugavpils.lv
www.kultura.daugavpils.lv