Daugavpils akordeonistu orķestra koncerts TANGO MĪLAS UN NĀVES SKAVĀS



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē 27. martā plkst. 18.00
Daugavpils akordeonistu orķestra koncerts
TANGO MĪLAS UN NĀVES SKAVĀS

Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē, skanēs mūzika, kas rada īpašas izjūtas un noskaņu – iedvesmojošais, brīžiem traģiskais, degsmes un kaisles pilnais TANGO.

Tango aizsākumi meklējami Argentīnā: 20. gs. sākumā, kad Buenosairesas dejotāji un orķestri devās koncertturnejā uz Eiropu, tango iepazina plašāka pasaule. Dejas un mūzikas popularitāte iekaroja parīziešu sirdis, tālāk sekoja Londona, Berlīne, Ņujorka, Somija. Par tango muzikālā žanra piekritējiem kļuva komponisti, mākslinieki, mūziķi, aktieri, dejotāji u.c.

Tā popularitātes kulminācija datējama ar 1930.-1950. gadu – „tango zelta laikmetu”, kad darbojās vairāki muzikāli ansambļi, kuru komponisti un izpildītāji šodien ir tango stila klasiķi – Matos Rodriges (1897-1948) ar 20.gs. sākuma visatpazīstamāko skaņdarbu „Kumparsita” (La Cumparsita), Astors Piacolla (1921-1992) jaunā tango (nuevo tango) stila radītājs un citi cienījamā maestro sekotāji. Tango iedvesmoja arī daudzus Latvijas mūziķus, bet visspilgtākais no tiem, protams, ir Oskars Stroks (1893-1975), dzimis Dinaburgā (Daugavpils), muzikālo izglītību ieguvis Sanktpēterburgas konservatorijā, ceļojis un dzīvojis Parīzē, Berlīnē, Harbinā, Maskavā u.c., dzīves brieduma gadus un mūža nogali piedzīvojis Rīgā.

Koncertā „Tango mīlas un nāves skavās” Daugavpils akordeonistu orķestris uzburs tango atmosfēru un veltīs visaizrautīgākos muzikālos ritmus tango radītājiem. Izskanēs Rodrigesa, Piacollas, Malgoni, Zubicka, Galliano, Petrova, Peškova un citu komponistu mūzika. Dzirdēsim O.Stroka „Ak, šīs melnās acis” un speciāli maestro 120 jubilejas gadam veidoto tango popūriju.

Solisti: Zinaida Semjonova, Kristina Rusakoviča (akordeons), Jevgenijs Salna, Olga Salna (vokāls), Oļegs Rostovskis (trombons), Svetlana un Viktors Kisili (tango) un balles deju kolektīva „Sikspārnis” dejotāji.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova

Biļešu iepriekšpārdošana: Latviešu kultūras centra kasē no 20. marta darbdienās no plkst.16.30 – 18.30 (Cena – 2 Ls)

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv