[1.08.2022]

Ar fotoizstādi “Ar ģimeni vasaras saulgriežos…” noslēdzies meistarklašu cikls



Biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs” organizēja meistarklašu ciklu un fotosesiju ar fotoizstādi “Ar ģimeni vasaras saulgriežos…” ģimenēm ar bērniem no 5 gadu vecuma. Pasākumi notika A.Pumpura skvērā un Vienības namā šī gada jūnijā un jūlijā.

Šī gada 9. jūnijā Daugavpilī, A.Pumpura skvērā tika organizēta meistarklase “Pirts lietas”, kuras laikā dalībnieki sēja paši savas pirtsslotas, gatavoja skrubjus un izbaudīja sauso pērienu pieredzējušas pirtnieces Dzintras Abarones vadībā. Prieks vērot projekta dalībniekus un viņu aizrautību, darbojoties visai ģimenei kopā.

Mūzikas instrumentu izgatavošanas meistars Aleksandrs Maijers 16. jūnijā iemācīja projekta dalībniekiem, kā pašu spēkiem pagatavot niedru stabulīti, kā izvēlēties un kad ievākt niedres, lai tās būtu derīgas instrumenta izgatavošanai. Šīs zināšanas īpaši kāri tvēra puiši, lai gan arī meitenes nestāvēja malā. Pacietība tika atalgota, jo dažiem skanīga stabule sanāca tikai no trešā mēģinājuma, bet galvenais ir rezultāts, kas priecē!

Pašā saulgriežu vakarā – 21. jūnijā – projekta dalībnieki apguva vairākas vainagu pīšanas tehnikas pie zinošās amatu meistares Lāsmas Šembelas. Pīšanā tika iesaistīti visi – pina gan mammas, gan meitas, gan arī dēli un tēvi, kuri gribēja iepriecināt savas jaunākās atvases ar skaistu vainagu!

Citējot meistarklašu dalībniekus, jāatzīst, ka “kopīga darbošanās ir aizraujoša”, “prieks par šādām aktivitātēm mūsu pilsētā,” savukārt cits dalībnieks jautāja “kad vēl notiks šādas vai citas meistarklases?”. Projekta piedāvātās aktivitātes tika atzinīgi novērtētas.

Atzīmējot vasaras saulgriežus, kad diena ir visgarākā, notika 5 ģimeņu fotosesija – tajā piedalījās ģimenes, kuras bija gatavas arī vizuāli atspoguļot vasaras saulgriežu laiku ar savu apģērbu un ziedu un ozolzaru vainagiem.

Visu jūliju Vienības nama Tradīciju mājā bija skatāma fotoizstāde “Ar ģimeni vasaras saulgriežos…”, kur 10 fotogrāfijās tika iemūžināti mirkļi no kopīgas darbošanās ģimenes lokā un fotosesijas saulgriežu noskaņās.

Projekta aktivitātēs iesaistījās 339 dalībnieki.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Projekts “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” (identifikācijas Nr.2022.LV/ĢDP/117) ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta “Ar ģimeni Vasaras Saulgriežos…” saturu atbild biedrība “Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs”.

#ĢimeneiDraudzīgi #SIFAtbalstaĢimenes

Papildu informācija:
Baiba Pankjāne
Vienības nama Tradīciju māja
T.26377313
E-pasts: tradicijumaja@gmail.com