Ukrainas Nacionālā akadēmiskā vīru kora DUDARYK koncerts



24. martā plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Ukrainas Nacionālā akadēmiskā vīru kora DUDARYK koncerts

DUDARYK
Ļvivas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris (Ukraina)
Mākslinieciskais vadītājs Dmitro Kacals  / Dmitro Katsal 
 

No 23. līdz 27. martam ar labdarības koncertiem Latvijā (Jēkabpilī, Daugavpilī, Rīgā, Saulkrastos) viesosies pasaulē plaši pazīstamā Ukrainas Nacionālā akadēmiskā vīru un zēnu kora “Dudaryk” (Ļviva) vīru sastāvs.

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris “Dudaryk” ir starptautiski pazīstams kolektīvs, kas sniedzis vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegī zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras “Air Place”, pilī “Ukraina”, Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

Koncertprogrammā, kuru Labdarības turnejā atskaņos kora “Dudaryk” vīru sastāvs, ir iekļauta ukraiņu tradicionālā mūzika mūsdienīgā skanējumā, sakrālā mūzika no dažādiem gadsimtiem, kā arī oriģinālkompozīcijas, kas ietvertas kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Labdarības koncertturnejas laikā tiek vākti ziedojumi. Savāktie ziedojumi nonāks pie Ukrainas aizstāvjiem – visiem, kas ir nomodā par Ukrainu gan frontē, gan aizmugurē.

Ielūgumi: Vienības nama koncertzāles kasē darbdienās plkst. 16.30-18.30.

Koncertturneju Latvijā organizē nodibinājums “Iedvesmas fonds”. Atbalsta “Jasmīnas kora” dziedātāji un ģimenes, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde “Vienības nams”, Ziedot.lv.

Informācija www.vienibasnams.lv