Daugavpilī notiks mūsdienu dejas projekts “IZJŪTI TO!”



Pirmdien, 29. aprīlī, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) Starptautiskās dejas dienai veltītā mākslas projekta “IZJŪTI TO!” ietvaros no plkst. 11.30 notiks mūsdienu deju stilu meistarklases, bet plkst. 18.00 – koncerts.

Meistarklases vadīs trīs pieredzējuši dejas horeogrāfi: no plkst. 11.30 laikmetīgās dejas meistarklasi vadīs Ģirts Bisenieks; plkst. 13.15 ar hip – hop dejas pamatelementiem iepazīstinās Aleksandrs Lukša (“Sanchezz”), bet no plkst. 15.00 Jeļenas Orbidānes vadībā varēs vairāk uzzināt par moderno deju. Dalība meistarklasēs ir bez maksas. Savukārt dienas izskaņā, plkst. 18.00, apmeklētāji tiek aicināti uz koncertu “IZJŪTI TO!”, kurā piedalīsies Daugavpils deju kolektīvi. Ieejas biļetes uz koncertu var iegādāties Vienības nama koncertzāles kasē (darbdienās no plkst. 16.30 līdz 18.30). Cena 3,00 EUR.

Kā norāda pasākuma rīkotāji: „Tā būs lieliska iespēja mūsdienu dejas cienītājiem satikties ar savas jomas profesionāļiem, uzzināt daudz jauna un arī pašiem pilnveidot savas zināšanas un prasmes. Organizējot šāda veida projektu un tajā iesaistot tādus mūsdienu dejas profesionāļus, kuru vārdi ir atpazīstami ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, mēs vēlamies gan veicināt mūsdienu dejas popularitāti Daugavpilī, gan arī vēlreiz parādīt, ka šāda veida deju māksla ir nozīmīgs spēlētājs vispārējā kultūras kontekstā.

Ģirts Bisenieks ir ļoti aktīvs un aizrautīgs laikmetīgās dejas dejotājs, horeogrāfs un pasniedzējs. Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas apakšprogrammas absolvents, kurš papildus dalībai dažādos Latvijas un starptautiskos dejas projektos, darbojies arī vairākos Latvijas teātros gan uz skatuves, gan radošajā komandā.

Aleksandrs Lukša ir Eiropas un pasaules vice-čempions hip – hop dejā pēc IDO reitinga, kā arī Latvijas Mūsdienu Deju Asociācijas starptautiskās kategorijas tiesnesis. Kā meistarklašu pasniedzējs un turnīru tiesnesis viesojies Lietuvā, Baltkrievijā, Polijā, Itālijā un Zviedrijā. Aleksandrs ir  dejotājs, horeogrāfs, „STOP TIME dance Studio” Daugavpilī dibinātājs un vadītājs.

Jeļena Orbidāne absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, mūsdienu dejas horeogrāfijas fakultāti, kā arī mācījās Francijā (Nica) un Amerikā (Ņujorka, Vašingtona) apmaiņas programmās. Jeļena ir dejotāja un horeogrāfe, „Eféra dance Studio” Daugavpilī dibinātāja un vadītāja
.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams" struktūrvienība "Latviešu un latgaliešu kultūras centrs" sadarbībā ar projekta idejas autori  – Daugavpils Universitātes profesionālās bakalaura studiju programmas “Mākslas menedžments” 4. kursa studenti Ievu Vaģeli.

Informējam, ka pasākumu laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
Inese Ivulāne
t.: +371 654 25572