MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ 2024



8.08. plkst. 18.00 – Andreja Pumpura skvērā

VENTSPILS BIGBENDS
Solistes Ance Jankovska un Sabīne Mustermane

Mākslinieciskais vadītājs Renārs LĀCIS

Koncertā skanēs dažādu autoru mūzika, kas izcels bigbenda daudzveidīgās muzikālās spējas.

Ventspils bigbenda pirmsākumi meklējami jau 1950. gadā, taču kopš 2010. gada to vada saksofonists, producents un mūzikas pasniedzējs Renārs Lācis. Šajā periodā bigbends ir izveidojies par augsta līmeņa kolektīvu, kas rūpīgi pēta dažādus mūzikas stilus, tostarp populāro mūziku un džezu. Īpašu atzinību izpelnījušies koncertcikli “Džems ar Ventspils bigbendu” un latviešu komponistu autormūzikas vakari. Ventspils bigbenda koncertsastāvu veido Ventspils mūzikas vidusskolas audzēkņi un pasniedzēji, nodrošinot augstu profesionālo līmeni un nepārtrauktu māksliniecisko izaugsmi.

Kolektīvs muzicējis kopā ar populārās mūzikas izpildītājiem, piemēram, Intaru Busuli, Jāni Stībeli, Laimu Vaikuli, Normundu Rutuli, Igo, Daumantu Kalniņu, Aiju Andrejevu, Jāni Aišpuru, Aiju Vītoliņu un Elzu Rozentāli. Tāpat arī ar ievērojamiem komponistiem, tostarp Maestro Raimondu Paulu, Zigmaru Liepiņu, Kārli Lāci, Ritvaru Garozu. Starptautiskā mērogā bigbends ir uzstājies ar tādiem māksliniekiem, kā „Grammy” balvas laureātu Magnusu Lindgrenu (Zviedrija), Gerhardu Ornigu (Austrija), Eran Har Evenu (Nīderlande) un daudziem citiem, tādejādi bagātinot savu pieredzi un priecējot klausītājus.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!


Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv