MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ 2024



15.08. plkst. 19.00 – Andreja Pumpura skvērā

DAUGAVPILS SINFONIETTA

Viktorija MAJORE (soprāns) un Jurijs SAVKINS (vijole)

Mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs USTINSKOVS
Galvenais diriģents Renāts CVEČKOVSKIS

Koncertā būs iespēja dzirdēt Rietumeiropas komponistu garīgo un laicīgo mūziku, ko radījuši tādi komponisti, kā Dž. Kačini, A. Vivaldi, V. A. Mocarts, S. Franks, V. Di Čiara, L. Einaudi u.c.  

Orķestris “Daugavpils Sinfonietta” dibināts uz Daugavpils Mūzikas vidusskolas (tagad – St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskola) kamerorķestra bāzes, pirmā koncertsezona sākās 2007. gada 27. septembrī Latviešu kultūras centrā (tagad – “Vienības nams”). Savukārt Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestra vēsture aizsākās 1925. gadā Latgales Tautas konservatorijā (Daugavpils Mūzikas vidusskolas pirmais nosaukums) P. Krūmiņa vadībā. Vēlākie orķestra vadītāji un diriģenti bija M. Bašs, H. Gaļickis, S. Broks, I. Kociņš, P. Butāns, T. Savickis, G. Kārkliņš, A. Broks. No 2023. gada orķestra mākslinieciskais vadītājs ir J. Ustinskovs, galvenais diriģents – R. Cvečkovskis. Šodien orķestra repertuārā ir visu stilu mūzika: baroks, klasika, romantika, XX gadsimta mūzika, popmūzika un rokmūzika.

Viktorija Majore ir dziedātāja, viena no labākajām mūsdienu mūzikas interpretēm Latvijā. Absolvējusi J. Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju, šobrīd turpina studijas doktorantūrā. Māksliniece ir I. Galantes jauno talantu konkursa laureāte, piedalījusies vairākos Siguldas opermūzikas svētkos, Latvijas Nacionālās operas un baleta izrādēs, regulāri piedalās koncertos Latvijas koncertzālēs un dievnamos, kā arī sevi prezentējusi ārvalstīs. Ikdienā Viktorijas darbs ir saistīts ar filmu ieskaņošanu un vokālo pedagoģiju.

Jurijs Savkins vijolnieka muzikālo izglītību ieguvis Latvijā. Aktīvu koncertdarbību sācis 1995. gadā. No 1997.g. strādā Latvijas Nacionālās Operas un baleta orķestrī par 1. vijoļu grupas koncertmeistaru, spēlē stīgu kvartetā RIGA VIVA un ansamblī RIGA KLEZMER BAND. Savas radošās darbības laikā Jurijs ir koncertējis pazīstamiem  mūziķiem Latvijā, u8n ārvalstīs, spēlējot kamermūziku, kā arī sniedzot solo programmas ar visiem Latvijas orķestriem.


Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!

Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.
Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv