MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ 2024



29.08. plkst. 18.00 – Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a, Daugavpils)

Vestards Šimkus

Koncertā skanēs spoža, dzīvespriecīga un enerģiska klaviermūzika, kurā vienlīdz izteiksmīgi savīsies klasiskās un džeza mūzikas elementi. Klausītāji varēs baudīt amerikāņu mūzikas klasiķa Džordža Gēršvina skaistākās dziesmas paša autora virtuozajās versijās klavierēm, kā arī, iespējams, vispopulārāko 20.gs mūzikas skaņdarbu – „Rapsodiju blūza stilā”. Līdztekus tam skanēs arī paša Vestarda Šimkus komponēti skaņdarbi, kurus iedvesmojusi gan Gēršvina daiļrade, gan pagājušā gadsimta 30. un 40. gadu svinga ēras mūzika

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darba dienās plkst. 16.30-18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 10.00 euro

Vestards Šimkus ir latviešu pianists un komponists, vairāku starptautisku konkursu laureāts, divas reizes saņēmis Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Viņa komponēto darbu vidū ir klavierkoncerti, kamerdarbi un klaviermūzika. Īpašu vietu Vestarda daiļradē ir ieņēmusi arī filmu mūzikas radīšana, kas novērtēta ar Nacionālo kino balvu „Lielais Kristaps”.

Tiekamies Muzikālajā augustā Daugavpilī!

Festivālu „Muzikālais augusts Daugavpilī” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.
Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv