Dāņu džeza paaudzes satiekas Daugavpilī



Dānijas Kultūras institūts šī gada 15. oktobrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī) aicina uz Ziemeļvalstu dienu Daugavpilī ieskaņas koncertu, kurā uzstāsies dāņu kvintets “Barkmann with Strings”.

Koncertā klausītājiem būs iespēja baudīt gan tradicionālas, gan mūsdienīgas džeza kompozīcijas, ko izpildīs dāņu džeza mūziķi no dažādām paaudzēm: pieredzējušais basģitārists Jespers Karlsens ir apliecinājis sevi kā ritmiskais balsts neskaitāmos muzikālos sastāvos, trombonists Storms Kleists ar savām izcilajām tehniskajām prasmēm un smalko melodijas izjūtu jau gadiem saviļņo klausītājus, izpildot kompozīcijas dažādos žanros – no salsas un tango līdz džezam. Grupas vadītājs un trompetists Jepe Bārkmens ir ne tikai labi pazīstams kā Randers bigbenda dalībnieks, bet arī talantīgs komponists un aranžētājs. Ansambļa ģitārists, Dānijas džeza mūzikas Gada balvas laureāts Mess Jensens, pārsteidz ar savu elpu aizraujošo muzikalitāti, savukārt bundzinieka Jakoba Markera niansētais spēles stils ir vērtīgs papildinājums jebkuram sastāvam. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerts notiek Ziemeļvalstu dienu ietvaros, kas šogad norisinās Daugavpilī, un tas tiek rīkots sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādi „Vienības nams”.

Koncerta laikā notiks fotografēšana un filmēšana vēsturiskajām un publicitātes vajadzībām.

Oktobrī Daugavpilī notiks arī citi ar Ziemeļvalstīm saistīti kultūras pasākumi un darbnīcas, bet pasākuma kulminācija plānota 15. un 16. oktobrī, kad Daugavpili apmeklēs Ziemeļvalstu vēstnieku un Dānijas Kultūras institūta delegācija.

Papildu informācija:
Andra Jakoviča
Dānijas Kultūras institūta komunikācijas speciāliste,
tel. 25445765
e-pasts:aj@danishculture.com