Top Daiņa Īvāna grāmata „VISU VAR PASPĒT. Silva Linarte 21. gadsimta ainavā”



Jau otro gadu Daugavpils Vienības namā turpinās darbs pie grāmatas par vienu no izcilākajām Daugavpils un Latgales 20. gadsimta otrās puses un 21. gadsimta sākuma gleznotājām Silvu Linarti. Šogad plānota grāmatas sagatavošana un izdošana.
 
Grāmatas literārais teksts tika uzrakstīts jau 2020. gadā. Tā  autors ir Dainis Īvāns ar kuru Vienības namam jau iepriekš ir izveidojusies veiksmīga  sadarbība veidojot  un 2019. gadā izdodot grāmatu “Spītā pacelties. Vienības nams laikos un nelaikos”.
 
Tā kā D. Īvāns ir sevi apliecinājis kā talantīgs autors, rūpīgs faktu, materiālu vācējs un sistematizētājs, kurš izcili spēj novērtēt radošu personību laikmeta kontekstā, nav šaubu, ka grāmata par Silvu Linarti būs Latvijas mēroga ieguvums. Tajā būs ietvertas ap 80 darbu reprodukcijas no mākslinieces meitu un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijām, kā arī Vienības namā izstādītie darbi. To atlasi veic centra vadītājs Māris Čačka, grāmatas dizaina autore – Liene Kancāne.

Māksliniecei veltītā grāmata turpinās zināmu ciklu, izceļot Daugavpils 20. gs. un 21. gs. sākuma vēsturei un kultūras telpai nozīmīgo, akcentējot tieši latviskā kodus pilsētas multikulturālajā vidē,  kā arī būs svarīgs atbalsts, veidojot S. Linartei veltīto ekspozīciju iecerētajā izstāžu zālē Vienības namā, tādējādi  arī tiks iemūžināta Daugavpilij, Latgalei, Latvijai nozīmīga personība un laiks.
 
Grāmata par Silvu Linarti top ar “Latvijas valsts mežu” un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētās Latgales kultūras programmas atbalstu, kā arī sadarbojoties cilvēkiem, kuri personīgi pazina mākslinieci.

Papildu informācija: 65426691