Drīzumā Daugavpilī iemirdzēsies ziemas prieki



Sestdien, 2.decembrī, plkst. 15.30 iededzinot Adventes vainagu un plkst. 17.00 galveno pilsētas svētku egli Daugavpilī iemirdzēsies Ziemassvētku rotājumi un ar dažādiem pasākumiem sāksies Ziemassvētku un Jaunā gada gaidīšanas laiks.

Svētku veidotāji un pilsētas noformētāji ir sarūpējuši dažādus pārsteigumus, aicinot pilsētniekus un pilsētas viesus ne tikai tos vērot, bet arī pašiem piedalīties. Pošoties svētkiem pilsēta iemirdzēsies pasakā par Ziemassvētku vilcienu, kas no Daugavpils stacijas traucoties uz pilsētas galvenās svētku egles iedegšanu aiz sevis ir atstājis izbirušas dāvanas, saldumus un pat mazu eglīti. Ar šiem mirdzošajiem pārsteigumiem būs „piebirusi” visa Rīgas iela un arī Vienības laukums, kura centrā rotāsies krāšņās bantēs ietērpta lielā svētku egle, kā arī pats Ziemassvētku vilcieniņš un daudz citu pārsteigumu.

Galvenos svētku gaidīšanas pasākumus atklāsim ar Adventes vainaga iedegšanu plkst. 15.30 skvērā pie Sv. Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīcas. Kopā ar prāvestu Mārtiņu Klušu aizlūgsim par dievišķā brīnuma atklāsmi, par mieru un prieku mūsu sirdīs sagaidot Kristus dzimšanas svētkus.

Turpinājumā, plkst. 16.30, mazākie svētku dalībnieki ar vecākiem un vecvecākiem tiek gaidīti Vienības laukumā, lai kopā ar Pūķīti, kura no nevienam nezināmas salas nejauši ir nokļuvusi Daugavpilī un ieraudzījusi nekad neredzētu koku – eglīti, izdzīvotu pasaku „Pūķīte un eglīte”. Ikvienam klātesošajam ar dziesmām, dejām un līdzi jušanu būs jāpalīdz Pūķītei un viņas jaunajiem draugiem sikspārņiem nosargāt svētkus, ko centīsies izjaukt nejaukais Vilks Vilmārs. Bet plkst. 17.00 visi kopā iedegsim galveno svētku egli.

Tiekamies 2.decembrī!
Informējam, ka pasākumu laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Plašāka „Ziemas prieki” programma būs atrodama www.daugavpils.lv.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
t.: 28378679