Poļu kultūras centrs aicina piedalīties Andrejdienas svinībās!



Šā gada 29. novembrī plkst. 17.30 Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) notiks ikgadējās Andrejdienas svinības.

Pasākums sāksies ar bērnu teātra grupas "Smaidīgā varavīksne" priekšnesumu. Topošie jaunie aktieri parādīs senās Andrejdienas tradīcijas. Vēlāk visi klātesošie tiks aicināti piedalīties zīlēšanā par savu likteni un mīlestību. Šajā vakarā Poļu kultūras centrā strādās vairāki “zīlēšanas saloni”.

Andrejdiena jeb Andžejki [pol. Andrzejki] poļu kultūrā ir pēdējā diena gadā, kad meitenes vēl var zīlēt par precēšanos un savu nākotni. Senos laikos naktī no 29. uz 30. novembri neprecētas meitenes zīlēja par mīlestību, bet precētas sievietes – par labklājību mājās un likteni. Savukārt puiši zīlēja Katažinas vārda dienā – naktī no 24. uz 25. novembri.

Mūsdienās Polijā Andrejdienā zīlē visi - gan meitenes, gan puiši. Katrs grib noskaidrot, kurš nākamgad apprecēsies, kā sauks līgavu vai vīru, vai veiksme būs viņu pusē. Bērni Andrejdienā bieži zīlē par draudzību, ziemassvētku dāvanām un par saviem sasniegumiem skolā.

Andrejdienas svinībās var piedalīties ikviens, kurš vēlas noskaidrot savu nākotni vai vienkārši jautri pavadīt laiku. Ieeja pasākumā bez maksas un bez vecuma ierobežojuma.

Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienības Poļu kultūras centrs.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Poļu kultūras centrs
Svetlana Manohina
t.: +371 65439718