Sieviešu korim „Rūta” 60!



Sestdien, 2.decembrī, plkst. 15.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas iela 22a) notiks Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra sieviešu kora „Rūta” (diriģente Maruta Veļičko) 60 gadu jubilejas koncerts “Rūtas saulgrieži”.

Saulgrieži ir kā zīme mūžīgajam dzīves ritumam, tam, ka viss mainās un attīstās. Tāpēc tieši šajā laikā koris „Rūta”, kas savā pastāvēšanā ir piedzīvojis dažādus izmaiņu un attīstības posmus, izdziedās „Rūtas saulgriežus”. Kopā ar gaviļniecēm koncertā piedalīsies Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas ansamblis „Daina” (vadītāja Maruta Veļičko) un Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra deju ansamblis „Laismeņa” (vadītāja Diāna Soldāne). Ieeja pasākumā bez maksas.

Kā atzīst kora diriģente Maruta Veļičko: ”Sešdesmit gadu laikā koris ir piedzīvojis daudz koncertu, konkursu, braucienus uz festivāliem un sadraudzības pasākumiem. Ir iegūti vairāki nozīmīgi apbalvojumi, ir saņemti augsti novērtējumi Latvijas koru karos. Un tas viss ir iespējams, pateicoties radošajām un atraktīvajām dziedātājām, kuras nebaidās no dažādiem izaicinājumiem un iegulda milzīgu darbu kopējo mērķu sasniegšanā.

Sieviešu koris "Rūta" dibināts 1963. gadā. Tā pirmā vadītāja bija diriģente Terēze Broka. Kora sastāvā ir vidusskolnieces, Daugavpils Universitātes studentes, skolotājas, pasniedzējas u.c. “Rūtas” repertuārā ir latviešu un citu valstu komponistu XX - XXI gs. skaņdarbi un dziesmas. Kopš 2014. gada kora diriģente un mākslinieciskā vadītāja ir Maruta Veļičko. Kora kormeistare Jolanta Boreiko.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
Inese Ivulāne
t.: +371 654 25572