Lāčplēša dienas noslēgumā tiekamies Vienības laukumā!



Ar plašu pasākumu programmu Daugavpilī tiek atzīmēta Lāčplēša diena, kura savu kulmināciju sasniegs 11.novembrī plkst. 17.00, kad notiks jau par tradīciju kļuvušais Lāpu gājiens un plkst. 17.45 svinīgais pasākums un koncerts Vienības laukumā.

Lāpu gājiens šogad tiek rīkots jau 9.reizi un tajā piedalīsies vairāk nekā 2000 dalībnieku. Paralēli gājienam no plkst.16.00 līdz plkst. 19.30 Vienības ielā (posmā no Saules ielas līdz Imantas ielai) būs aplūkojama arī NBS Sauszemes spēku Militarizētās kājnieku brigādes un NATO sabiedroto militārās tehnikas izstāde.

Pēc Lāpu gājiena, plkst. 17.45 Vienības laukumā svētku dalībnieki tiek aicināti uz Lāčplēša dienas svinīgo pasākumu un koncertu, kurā muzikālo sveicienu ir sagatavojuši Rūta Dūduma – Ķirse un Laura Amantova džeza kvartets.

Laura Amantova kvartetā ir apvienojušies Latvijas labākie sava instrumenta džeza spēles meistari. Par iedvesmas  avotu šim koncertam mūziķiem ir bijusi  latviešu tautas mūzika, kas var lepoties ar neskaitāmi daudzām lieliskām melodijām un latviešu patriotisko dziesmu repertuāru. Īpašu akcentu mūziķu apvienībai piešķir Rūtas Dūdumas dzirkstošais, enerģiskais, vokālais sniegums.

Informējam, ka pasākumu norise tiek fotografēta un filmēta publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

Svētkus rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” un  „Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs”.

Informāciju sagatavoja:
V. Viļevko
t.: 20613225