DAUGAVPILĪ SKANĒS AKORDEONA MŪZIKA



Daugavpilī, no 24. līdz 26. oktobrim Vienības nama koncertzālē un Mūzikas vidusskolā notiks XIII Starptautiskā akordeona mūzikas festivāla - DAUGAVPILS 2013 koncerti.

Šogad daugavpiliešus un pilsētas viesus priecēs jaunie izpildītāji un akordeona mūzikas metri no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Ukrainas. Spriežot pēc mākslinieku iesūtītajām vizītkartēm, koncertprogrammas gaidāmas ļoti interesantas un radošas. Tajās dzirdēsim akordeona mūzikas izpildījumu dažādos sastāvos no solo līdz orķestrim. Trīs dienas rudens krāsainās krītošās lapas pāri Daugavpilij virpuļos populāru muzikālo tēmu estrādes, džeza, klasiskās mūzikas, tango un svinga pavadījumā. Koncertu skatītājiem būs unikāla iespēja klausīties akordeona mūziku viesmākslinieku un Daugavpils izcilā akordeonistu orķestra izpildījumā.

Jau vairākus gadus festivāla ietvaros Daugavpils Mūzikas vidusskolas koncertzālē notiek arī jauno akordeonistu konkurss. Kopš 2009. gada tas nosaukts festivāla pamatlicēja, izcilā pedagoga, diriģenta un aranžētāja Valērija Hodukina (1939-2009) vārdā. Šogad konkursā savas talanta iezīmes demonstrēs 8 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Vērtēs jaunos akordeonistus profesionāla žūrija, un rezultātus paziņos festivāla noslēguma koncertā. Konkursa prēmiju fonds: 1000 Ls.

No 24. līdz 26. oktobrim aicinām visus uz Daugavpili. Pilsētā, kuras ģerbonī sudraba cietoksnis, zelta lilija, Daugavas vējš, notiks XIII starptautiskais akordeona mūzikas festivāls un VIII Valērija Hodukina jauno akordeonistu konkurss – DAUGAVPILS 2013!


Informācija: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde - Tālr.: +371 65476799, www.kultura.daugavpils.lv, Latviešu kultūras centrs - Tālr.: +371 65426691, www.vienibasnams.lv