DAUGAVPILĪ LĪGOJA STROPU ESTRĀDĒ!



DAUGAVPILĪ LĪGOJA STROPU ESTRĀDĒ!

2013. gada 23. jūnijā Stropu estrādē  uz svētku koncertu un līgošanu līdz rīta gaismai tika aicināti daugavpilieši un pilsētas viesi.

Svētkus atklāja tautas mūzikas un deju koncerts „Rūtoj saule, rūtoj mēness” ar folkloras dziesmu un deju kopas „Svātra”, jauniešu deju kolektīva „Laismeņa”, vidējās paaudzes deju kolektīva „Saime” un Baltkrievijas Republikas Nopelniem bagātā amatiermākslas deju ansambļa „Ļavoņiha” un jauniešu tautas teātra „Koļeso” (Vitebska) piedalīšanos.

Mūsu Jāņi, tāpat kā baltkrievu tautas svētki „Kupaļje”, svinami ļoti līdzīgi. Gan mūsu senči, gan baltkrievi svētkiem sāka gatavoties ar zāļu vākšanu un vainagu pīšanu, dzīvs ir arī nostāsts par papardes zieda meklēšanu, joprojām tiek dedzināti ugunskuri un sagaidīts saullēkts. Šoreiz divu valstu kolektīvus uz kopīgas skatuves vienoja gan Eiropas projekts, gan līdzīgas tradīcijas. Pēc svētku koncertprogrammas līgotājus turpināt līksmoties aicināja estrādes soliste  Liene Candy un pūtēju orķestris „Daugava”.

Plkst.23.00 tika iedegts Jāņu ugunskurs un  diskoritmos līdz plkst. 04.00 rītā sagaidīts saullēkts.


Līgo svētki Daugavpilī notiek Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbības veicināšana” (LLB-1-072) ietvaros.
EKPI finansējums EUR 267 106.68 (Ls 187 723.64)

Par šīs publikācijas saturu ir atbildīgs Latviešu kultūras centrs un tā nekādā veidā nevar tikt izmantota, lai atspoguļotu Eiropas Savienības uzskatus.

Informāciju sagatavoja:
Sandra Maskaļova,
LKC vadītājas vietniece kultūras jomā, projekta vadītāja
tālr: +371 654 26691, www.vienibasnams.lv