XI MŪZIKAS UN MĀKSLAS FESTIVĀLS Daugavpils ReStArt 2022



16.09. plkst. 19.00 Vienības nama kafejnīcā, Rīgas ielā 22a

Elīna SILOVA

…Akustisko un elektronisko instrumentu sintēze un balss…

Elīna SILOVA – balss, klavieres
Kārlis AUZIŅŠ – pūšaminstrumenti
Toms POIŠS – bass, sintezatori
Ivars ARUTJUNJANS – bungas


16. septembrī plkst. 19.00 Vienības nama kafejnīcā 11. Mūzikas un mākslas festivāla “Daugavpils Restart 2022” ietvaros – Elīna Silova un mūziķu grupa.

Kā uzticēties sirdsbalsij, kad ir tik viegli apmaldīties savās domās? Lūkojot atbildes uz šo jautājumu, mierīgā un melodiskā, tomēr dažbrīd neprognozējamā dziesminieces Elīnas Silovas radītā gaisotne vilinās klausītāju savā sapņu pasaulē, ik pa laikam pārsteidzot ar stilistisku daudzveidību, improvizētām atmosfēriskām interlūdēm, ekspresīvu vokālu un orķestrālajiem bungu ritmiem. Akustisko un elektronisko instrumentu sintēze un balss, kas brīžiem saplūst ar pārējiem instrumentiem kopīgās skaņu ainavās, rada ļoti īpašu, brīžiem mistisku noskaņu.

Elīna Silova ir latviešu dziedātāja, improvizatore un komponiste, ieguvusi bakalaura grādu džeza mūzikā Amsterdamas Konservatorijā Nīderlandē un maģistra grādu Ritmiskās mūzikas konservatorijā Dānijā. Aizraušanās ar improvizēto mūziku un dažādi balss izmantošanas veidi ir attīstījuši viņas personīgo skatījumu uz izpildījumu un veduši pie darba dažādos projektos Eiropā iekš pop-, folk-, indie, džeza, un improvizētās mūzikas.

Kopš 2012. gada grupas “How Town” dalībniece, ar kuru izdevusi 4 albumus, aktīvi koncertējusi Eiropā, 2015. gadā saņēmusi Yound Music prize Theatre Aan Zee festivālā Beļģijā, kā arī Grand Prix Keep an Eye The Records 2017 balvu Nīderlandē. How Town ir uzstājušies tādos festivālos un koncertvietās kā Match&Fuse (UK), Jazz International Rotterdam (NL), Bimhuis (NL), Porgy&Bess (AUS) u.c.

2019. gada vasarā izdeva pašas producēto debijas albumu “Rezonanse”, kuru prezentēja albuma prezentācijas koncertos Liepājā un Rīgā ar oriģinālo albuma internacionālo sastāvu: Matīsu Čudaru (LV), Lenartu Heindelsu (BE), Ūli Mufjelu (NO). Vairāk par albumu šeit: https://elinasilova.bandcamp.com/releases.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās plkst. 16.30-18.30, cena 5.00 euro


XI Mūzikas un mākslas festivālu “Daugavpils ReStArt 2022” rīko un atbalsta:

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskām vajadzībām. Informācija: www.daugavpilsrestart.lv, www.daugavpils.lv, www.vienibasnams.lv