Poļu kultūras centrā būs skatāma Evas Šostakas (Polija) gobelēnu izstāde



2024. gada 10. oktobrī plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) notiks poļu mākslinieces Evas Šostakas gobelēnu izstādes "Tālais un tuvais" atklāšana.

Izstādi veido 14 darbi, kuros saskatāmi dabas, vēstures un grieķu mitoloģijas motīvi. Savos darbos autore mēģina analizēt un apkopot daudzu aspektu mijiedarbību. Atklājot savas izstādes ideju, Eva Šostaka atgādina, ka kultūras pirmsākumi ir meklējami Senajā Grieķijā, un tieši no turienes mēs arī esam mantojuši skaistuma kanonus arhitektūrā, tēlniecībā un glezniecībā. Pateicoties Senajai Grieķijai mums ir demokrātiskas pārvaldes sistēma, Romai - tiesību kodifikācija, bet kristietība mums ir devusi ētiskās normas. "Savos darbos es parādīju šodienas saikni ar vēsturi, dabas saikni ar tradīcijām, jo nekas neeksistē vakuumā, un tālas lietas visu laiku caurstrāvo tagadni", uzsver izstādes autore.

Ieeja bez maksas. Izstāde apskatāma līdz 5. novembrim.

Eva Šostaka ir Polijas Mākslinieku un dizaineru asociācijas biedre. Aktīvi darbojas Pieminekļu aizsardzības biedrībā. Viņa studējusi tekstilmākslu profesores Uršulas Plevkas-Schmidtas darbnīcā, bet glezniecību – profesora Jana Svitkas un profesora Andžeja Maceja Ļubovska darbnīcā Lietišķās mākslas augstskolā “Schola Posnaniensis” Poznaņā (Polija). Savus darbus viņa ir prezentējusi individuālās un kopējās izstādēs Polijā un ārzemēs, piedalījusies Nacionālajā unikālajā tekstilmākslas izstādē Lodzā, ko organizēja Lodzas Tekstilmākslas muzejs.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams” Poļu  kultūras centrs.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un/ vai filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv