Poļu kultūras centrs aicina apmeklēt “Treknās ceturtdienas” svētkus!



Šī gada 8. februārī plkst. 17.30 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) norisināsies tradicionālais pasākums „Treknā ceturtdiena”.

Pasākuma laikā varēs uzzināt par to, kā senatnē Polijā svinēja trekno ceturtdienu, kā arī dzirdēt šai dienai veltītas dziesmas un skaņdarbus Vienības nama Poļu kultūras centra instrumentālā ansambļa un jauktā kora “Promeņ” izpildījumā.

Kristīgajā tradīcijā Treknā ceturtdiena ir pēdējā ceturtdiena pirms Pelnu trešdienas un Lielā Gavēņa sākuma. Poļu tautai tas ir aizraujošs un skaļš pasākums, līdzīgs latviešu Meteņiem. Poļi uzskata, ka laiks līdz Gavēnim ir jāpavada svinot un priecājoties, jo tas ir arī karnevāla perioda, kas ilgst no 6.janvāra, Triju Ķēniņu dienas,  noslēgums  Tiek uzskatīts, ka šajā dienā noteikti jāēd virtuļi vai  hrusti. Ticējumi vēsta, ka tas, kurš apēdīs šajā dienā kaut vienu virtuli, nodrošinās sev veiksmi un labklājību visa gada garumā.

Ieeja pasākumā ir bez maksas. Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība  Poļu kultūras centrs.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv