Poļu kultūras centrā Ineses Minovas gleznu izstāde “Ļauties savam sapnim”



Šī gada 15. februārī plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta Ineses Minovas gleznu izstāde “Ļauties savam sapnim”.

Izstādē būs skatāmi gan senāki un jau pazīstami darbi, gan ļoti daudzveidīgas, gaisīgas un atmosfēriskas gleznas, kas tapušas nesen un vēl nav bijušas izstādītas nevienā izstādē.

Inese Minova ir žurnāliste, fotogrāfe un māksliniece, kas strādā Daugavpilī. Par savu mājvietu sauc Augšdaugavas novada Naujenes pagastu.  Augstāko izglītību viņa ieguvusi Daugavpils Universitātē. Darba gaitas visu dzīvi ir saistītas ar žurnālistiku. Šis darbs ir Ineses sirdslieta, un šobrīd žurnālista iemaņas lieti noder Augšdaugavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālista darbā. Izstādes autore kopš bērnības aizraujas arī ar fotografēšanu, kas ir kļuvusi par profesionālu nodarbi, strādājot žurnālistikā.

Pirms dažiem gadiem Inese pievērsās gleznošanai. Trīs mēnešu kursi Saules skolā viņu iedrošināja  nebaidīties ķerties pie krāsām un otām. “Gleznošana bija mans sapnis kopš bērnības, taču es to īstenoju vien nesen. Ar to vēlos pateikt, ka ir svarīgi neaizmirst savus sapņus un tiekties tos īstenot jebkurā vecumā”, uzsver māksliniece.

Pašlaik Ineses Minovas pūrā ir jau vairāk nekā 100 dažāda žanra darbu, kuri priecē mākslas baudītājus ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Izstāde “Ļauties savam sapnim” būs apskatāma Poļu kultūras centrā līdz 2024. gada 11. martam.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.
Izstādi rīko DVPI "Vienības nams" struktūrvienība "Poļu kultūras centrs".

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: dompolski@inbox.lv